DOĞA OKULLARI VE BRITANNICA İŞBİRLİĞİ t-MBA’İN DÜZENLEDİĞİ EĞİTİMLERLE SÜRÜYOR

Doğa Okulu öğrenci ve öğretmenleri, yayın hayatına tamamen dijital ortamda devam eden dünyanın en saygın ve tanınmış eğitim yayıncısı Encyclopaedia Britannica’nın çevrimiçi tüm içeriklerine ulaşabiliyor. Doğa Okulu öğretmenleri, eğitimde çağdaş ve teknolojik yaklaşımları benimsemiş t-MBA tarafından düzenlenen eğitimlerle, güvenilir ve güncel bilgiye daha hızlı ve kolay erişiyorlar.

ETİKETLER : Doğa Okulu ve Britannica , Ersen Erdem , t-MBA Eğitim Modeli , Britannica Online School Edition , Image Quest , Britannica Pathways: Science , Edusoft , t-MBA
Okullar için dijital kaynakları, öğrenciler için güvenli e-Öğrenme ortamları ve öğretmenler için kapsamlı eğitim ve geliştirme programları sunmak amacını taşıyan Britannica, Türkçe ve İngilizce olarak hazırlanmış, yüksek kaliteli dijital bir içeriğe sahip. Doğa Koleji öğretmen ve öğrencilerinin Britannica Online School Edition, Image Quest (2,5 milyondan fazla eğitim imgesinden oluşan veritabanı) ve Britannica Pathways: Science (bilimsel yanılgılarla mücadele etmek üzere tasarlanmış sınıfa dayalı benzersiz bir kaynak) de dahil olmak üzere Britannica’nın eğitim kaynaklarına erişimi bulunuyor. Öğretmen ve öğrenciler, Edusoft arayüzünde bulunan Britannica bağlantısı ile tüm bu içeriklere kolaylıkla ulaşabiliyorlar.Eğitim alanında inovatif tüm gelişmeleri takip eden ödüllü t-MBA Eğitim Modeli, Doğa Okulu öğretmenlerine yönelik eğitimlerle e-Öğrenmeye duyduğu önemi vurguluyor. Britannica içeriğinin öğretmenler tarafından yaygın kullanılmasını sağlamak maksadıyla 28 Kasım’da düzenlenen eğitimde Britannica Ülke Müdürü Ersen Erdem öğretmenlere Britannica’nın sunduğu güncel ve güvenilir içeriğe erişimi anlattı.Eğitimleri çok faydalı bulduğunu dile getiren öğretmenlerin yorumları kısaca şöyle oldu:

Merve Tekin - Florya Doğa Kampüsü İngilizce Öğretmeni

“Özellikle Britannica içeriğindeki makaleleri ve görselleri çok beğendim.Öğrencilerimden  bu siteyi referans gösterip küçük projeler isteyerek bu şekilde alıntı yapmayı öğretmeyi düşünüyorum. Öğrenciler girdikleri sitelerden kopyala yapıştır yaparak ödev hazırlıyorlar ve ben kendi adıma bunu çok yanlış buluyorum. Ayrıca arama motorlarındaki bilgi kirliliği bu sitede kesinlikle yok.  Ben öğrendiklerimi okul müdürüm ve öğretmen arkadaşlarım ile paylaşarak sitenin yaygın kullanımını sağlayacağım. “

Tuğçe Sarper - Acarkent Doğa Kampüsü Kütüphane Sorumlusu

Acarkent Doğa Okulu Kütüphane Sorumlusu olarak verilen eğitimden oldukça verim aldım. Bundan önce zaten Britannica School'un öğrencilere tanıtımı ile ilgili çalışmalar yapıyordum, bu eğitim sayesinde bilmediğim özellikleri daha detaylı bir şekilde öğrenmiş oldum. Verilen eğitim ile birlikte öğretmenlerimize ve öğrencilerimize bu zengin içerikli veritabanını daha detaylı bir şekilde tanıtmış olacağım.”