DOĞA OKULLARI VE KASPERSKY'DEN SİBER GÜVENLİK BİRLİKTELİĞİ

Eğitimin ve internet güvenliğinin iki dev ismi siber güvenlik eğitimlerinde bir araya geldi.

ETİKETLER : siber güvenlik , kaspersky , internet güvenliği , virüs

Her alanda öncü olmayı ilke edinen Doğa Okulları, eğitim kurumları içerisinde bir ilke daha imza atarak siber güvenlik alanında dünya liderlerinden biri olan Kaspersky ile siber güvenlik alanında büyük bir atılım gerçekleştirdi. İki kurum arasındaki işbirliği gereği Doğa Okulları çalışanları oyunlaştırılmış Siber Güvenlik Farkındalığı eğitiminlerine katıldı.

Teknolojik ve dijital her ortamda siber güvenliğin ne kadar önemli olduğunu bilen Doğa Okulları, en zayıf halkayı güvenlik gücüne dönüştüren bu eğitimle çalışanlarına siber güvenlik alanında büyük bir farkındalık sağladı.

Kaspersky; eğitim platformunu oluştururken görselliğin gücünü kullanarak sadece öğrencilere değil, yetişkin insanlara da oyunlaştırılmış siber güvenlik platformu üzerinde çok daha etkileşimli eğitim vermeyi amaçladı. Sinir bozucu, sıkıcı, kasvetli programlardan farklı olan bu eğitim, tüm Doğa Çalışanlarının tamamına yakını çok daha verim aldığı ve eğlenerek öğrendiği bir platformda kurgulandı. 3 aşamadan oluşan bu eğitimde , "Virüslerin bozdugˆu bilgisayarlardan degˆil, kötü insanlardan korkun", "Magˆdur olmak için hedef olmanız gerekmez", "SiberGüvenlik herkesin sorumlulugˆudur" başlıkları eğitimlerin temelini oluşturdu.