DOĞA OKULLARI “AKILLI ENERJİ İZLEME” PROJESİ İLE MICROSOFT İŞ ÇÖZÜMLERİ ZİRVESİ'NDE YER ALDI!

Point Otel'de gerçekleşen zirvede Doğa Okulları "Akıllı Enerji İzleme" projesini tanıttı.

ETİKETLER : akıllı enerji izleme , proje , point otel , microsoft , iş çözümleri , zirve

Microsoft ve Doğa Okulları, Bilgi Teknolojileri Koordinatörü E. Ömer Ömeroğlu’nun eğitim sektörüne kazandırdığı proje, eğitim Sektöründe bir ilk olması açısından oldukça beğeni topladı. Eğitim Teknolojileri Müdürü Serpil Aydın’ın sunumunu gerçekleştirdiği çalışma, Doğa Okulları olarak bilinçli enerji kullanımı amaçlayan öğrencilerimizin, doğal kaynakların korunması ile çevreye daha az karbon salınımı hedefleyen proje ile; öğrencilerimizin tasarruf bilincini geliştirmek, kaynakların düzenli ve yeterli olarak kullanması konusunda farkındalık yaratmak, enerji kaynaklarının sınırsız olmadığı konusunda bilinç yaratmak, çevreye duyarlı, paylaşımcı, özdenetim ve sorumluluk sahibi, işbirliğine yatkın bireyler olarak yetişmesini destekleyen, yaşadığı çevreyi ve dünyayı coğrafî özelliklerini tanıyarak, insanlar ile doğal çevre arasındaki etkileşimi açıklamasına yardımcı olan birer birey olmalarını hedefliyor.

Ayrıca “Akıllı Enerji İzleme” projesi ile enerji kaynaklarının doğru tüketilmesi sonucunda %30 -%50 oranında kazanç sağlanması öngörülüyor. Proje su ve elektrikte meydana gelebilecek kaza risklerini de sahip olduğu elektronik bilgilendirme sistemi ile önleniyor.

Bu çalışmada “Proje Yürütücüsü” olarak konumlanan Doğa Öğrencileri “Akıllı Enerji İzleme” projesi ile doğal kaynaklarını koruyan Doğa Okulları’nı çeşitli raporlama sistemleri ile tespit ediyor olacak.