DOĞA OKULLARI “OKUMAYA ENGEL YOK” SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ

Doğa Koleji'nin tüm kampüslerinde yapılan etkinliklerden elde edilen bağışla yüzlerce görme engelliye kulaklık alınacak.

ETİKETLER : Okumaya Engel Yok , Altı Nokta Körler Derneği , Doğa Okulu sosyal sorumluluk projeleri , basın toplantısı
Doğa Koleji Türkçe Bölümü'nün “Okumaya Engel Yok” adlı sosyal sorumluluk projesi 7 Aralık’ta yapılan basın toplantısıyla sona erdi. Her yıl farklı sosyal sorumluluk projeleriyle öğrencilerini duyarlı bireyler olarak yetiştirmeyi hedefleyen Doğa Koleji, bu sosyal sorumluluk projesiyle görme engellilere el uzattı. Altı Nokta Görme Engelliler Derneği İstanbul şubesinde gerçekleşen toplantıya Doğa Koleji'ni temsilen Türkçe Bölüm Başkanı Hurihan Yıldırım ve en fazla bağış toplamayı başaran Topkapı ve Acarkent kampüslerinin ortaokul meclis başkanları katıldı.  Doğa Koleji'nde yapılan çalışmaları bir sunum yaparak anlatan öğrencilerden sonra Türkçe Bölüm Başkanı Hurihan Yıldırım bir konuşma yaptı:“Doğa Koleji'nde öğrencilerimizi çevresindeki sorunlara duyarlı, özgüvenli, aktif bireyler olarak yetişiyoruz . Bu amaç doğrultusunda yaptığımız birçok sosyal sorumluluk projesi var. "Okumaya Engel Yok" projemiz de çocuklarımızın tamamen içinde yer aldığı, onların duyarlılıklarını artırdığına inandığımız anlamlı bir proje oldu. Öğrencilerimiz İstanbul ve İstanbul dışındaki tüm kampüslerimizde farklı etkinliklerle bağış toplayarak bir vakıf gibi çalışmayı başardılar. Ortaokul meclis başkanlarının ve Türkçe öğretmenlerinin desteğiyle yapılan kitap kermesleri, tiyatro gösterileri, şiir dinletileri gibi etkinliklerle bağış toplayan öğrencilerimizle gurur duyuyoruz. Sadece bu etkinliklerle toplanan miktar otuz bin lira. Bugün, görme engelli yüzlerce vatandaşımızın okumak için en temel ihtiyaçları olan kulaklıkları karşılayacak miktarda bağışta bulunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Öğrencilerimizin "Okumaya Engel Yok" sosyal sorumluluk projemizdeki duyarlılıklarının toplumda farkındalık yaratmasını umuyoruz. Engelli vatandaşlarımızın yaşamda karşılaştıkları zorlukları yenmenin el ele vererek olacağını öğrencilerimiz bizlere yaptıkları çalışmalarla gösterdi.  Dileriz ki öğrencilerimizin bu duyarlılığı ve azmi, yalnız eğitim kurumlarına değil birlik olabileceğine inanan tüm vatandaşlarımıza bir hatırlatma olur.” Konuşmanın ardından Altı Nokta Körler Derneği İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Özdem bu projeden dolayı Doğa Koleji’ne bir teşekkür konuşması yaparak plaketlerini sundu.