Haber ve Etkinlikler

DOĞA OKULLARINDA GELENEKSELLEŞEN EKOLOJİ KAHVALTILARI BAŞLADI!

Sağlıklı yaşam için güne iyi bir kahvaltı ile başla!

ETİKETLER : ekolojik kkahvaltı , ekoloji dersi , okulda kahvaltı , doğa okulları kahvaltı , ekoloji mutfağı , kahvaltı neden önemli

Sağlıklı yaşam ve sağlıklı beslenmenin önemini vurgulamak için kampüslerimizin ekoloji mutfakları dolup taşıyor. Öğrencilerimiz okul müdürü, öğretmenler ve arkadaşlarıyla “ekoloji kahvaltıları”nda bir araya geliyor. Önlüklerini giyen minik aşçılar krep ve omlet hazırlıyor, peynir, zeytin, domates, salatalık, kuru kayısı, kuru üzüm, kuru incir, ceviz, fındık, reçel, bal, tereyağı, yeşillikler ve bitki çayları gibi sağlıklı besinlerle güne sağlıklı bir başlangıç yapıyor.


Kahvaltı Neden Önemli?

Vücudumuz uyurken bile çalışmaya devam eder. Akşam yemeği ile kahvaltı arasında yaklaşık 12 saatlik bir süre vardır. Bu süre içinde vücut, besin ögelerinin tümünü kullanır. Sabah kahvaltı yapılmazsa beyinde yeterince enerji oluşmaz. Bu durumda yorgunluk, baş ağrısı, dikkat ve algılama azlığı gibi sıkıntılar yaşanır. Kahvaltı yapmayan çocuklarda okul başarısı düşer. Anlama kapasitesi, odaklanma ve konsantrasyon azalır. Vücut kendi depolarından kullanır ve hastalıklar karşısında direnci düşer. Açlık hissiyle birlikte yorgunluk ve bitkinlik oluşur. Öğünler içinde en önemlisi sabah kahvaltısıdır. Güne istekli başlamada ve elverişli bir biçimde sürdürmede yenilen sabah kahvaltısının miktarı ve içeriği büyük önem taşır.

İTÜ ETA VAKFI DOĞA KOLEJİ - KAMPÜSÜ BUL