DOĞA OKULLARINDA HAFTA SONU KURSLARI BAŞLIYOR

Öğrencilerimizin çok yönlü gelişimini desteklemek adına sizlerden gelen yoğun talep üzerine sınavlara hazırlık, spor, sanat, bilim, kişisel gelişim gibi farklı alanlarda düzenlediğimiz hafta sonu kurslarımız başlıyor.

ETİKETLER : hafta sonu kursları , yetenek kursu , doğa koleji yetenek kursu , piyano kursu , heykel kursu , sanat kursu , teog kursu , lys-ygs kursu

Doğa Okulları olarak, öğrencilerimizin akademik gelişiminin yanı sıra kültür, sanat, spor, teknoloji gibi her alanda gelişimine önem vererek geleceğin tam donanımlı bireylerini bugünden yetiştiriyoruz. Öğrencilerimizin becerilerini geliştirmeye yönelik pek çok farklı alanda düzenlediğimiz hafta sonu kurslarımıza kayıt olmak için okullarınızdaki halkla ilişkiler departmanından ve okul yönetiminden bilgi alabilirsiniz.

1 Ekim'de başlayan YGS/LYS ve TEOG kursları devam ederken, öğrencilerin çok yönlü gelişimini ve akademik başarısını destekleyecek olan spor, sanat ve yetenek kursları 15 Ekim'de açılacak.

Sınavlara Hazırlık Kursları

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı’na (TEOG) Hazırlık Kursu:  Sınavlara hazırlık için temel kavramları anlamaya, konu eksiklerini gidermeye ve test çözme becerisini geliştirmeye yönelik program uygulanıyor.

Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS) ve LYS  (Lisans Yerleştirme Sınavı) Kursu: Sınavlara hazırlık için temel kavramları anlamaya, konu eksiklerini gidermeye ve test çözme becerisini geliştirmeye yönelik program uygulanıyor.

Yetenek Kursları

Yüzme: Beden gelişiminin temel sporlarından olan yüzme kursu 4-5-6 ve 7. sınıflara yönelik düzenleniyor. Genel vücut direncine katkıda bulunuyor.

Uzakdoğu Sporları: Öğrencilere enerjisini doğru yolda kullanmayı öğreten Uzak doğu sporları, kişiye sağlıklı bir vücut dingin bir ruh hali kendine saygı ve güven kazandırıyor.  Bu kurslara, 4-5-6 ve 7. sınıflar katılabiliyor.

Buz Pateni: Hem eğlenceli hem de vücudu çok iyi bir şekilde çalıştıran spor dalı olan buz pateni, düzenli olarak yapıldığında kalp - damar dolaşım sistemi güçlendiriyor, mental gelişim sağlıyor. Bu kurs,  3-4-5-6 ve 7. sınıflara yönelik düzenleniyor.

Almanca: 4-5-6-7  ve 8. sınıfların katılabildiği Almanca kursu 3 kur olarak düzenleniyor.

Geleneksel Sanatlar: Bu kurs, öğrencilerin zihin kas koordinasyonunu geliştirirken, diğer taraftan estik düşünmeyi ve estetik bakmayı öğretiyor. Kurs, 4-5-6-7 ve 8. sınıflara yönelik düzenleniyor.

Pratik Hafıza Geliştirme Teknikleri: Bu eğitim öğrencilerin listeleri, sayıları, verileri, paragraf ve sayfaları hafızasına almayı ve bu becerileri hayatlarına uygulamalarını sağlıyor. Kursa, 4-5-6-7 ve 8. sınıflar katılabiliyor.

Anlayarak Okuma ve Dikkat Geliştirme: Bu eğitim öğrencilere; okuma ve okuduğunu anlama ile ilgili pratik teknikleri öğreterek onların akademik ve sosyal yaşamdaki üretkenliklerini artırıyor. Dikkat ve odaklanma becerileri ve okuma hızlarını yükseltiyor.

Robotik:  Robotik Kulübü, öğrencileri LEGO MINDSTORMS Education EV3 robotik sistemi ile tanıştırıp onların çeşitli mühendislik konularını yaparak öğrenmelerini sağlıyor. Kursa, 4-5-6-7 ve 8. sınıflar katılabiliyor.

Akıl Oyunları: Öğrencilere problemi tanıma, çözüm üretme ve farklı yöntem geliştirme becerileri kazandırarak ders başarılarını artırıyor. Öğrencileri tanıyan, fark eden, planlayan, kurgulayan bireyler olmalarını destekleyen bu kurs, 1-2-3-4-5-6 ve 7. sınıflara yönelik düzenleniyor.

Bilişim Teknolojileri ve Yazılım: Öğrenciler, hem web araçlarını eğitimde verimli bir şekilde kullanmayı (animasyon yapabilme, dijital hikaye, tasarım ve yazılım, makey makey, arduino, 3D printer) hem de temel kodlama ve tasarım yaparak proje üretmeyi öğreniyor. Kursa, 3-4-5-6-7-8-9-10. sınıf öğrencileri katılabiliyor.

Münazara: Münazara teknik ve yöntemlerini kullanan öğrenciler toplum karşısında inandıkları bir düşünceyi özgürce savunabilen, araştıran, öğrenen, hoşgörü sahibi olan kişiler olarak yetişiyor. Günümüz iş dünyasının önemli yeteneklerinden konuşma ve ikna becerilerini geliştiren bu kurs, 5-6-7-8-9-10 ve 11. sınıflara yönelik düzenleniyor.

Satranç: Çabuk ve doğru düşünmeye yardımcı olan, olaylara doğru yorumlarla yaklaşabilme yeteneklerini geliştiren satranç kurslarına 1-2-3-4-5-6 ve 7. sınıflar katılabiliyor.

Sanat Kursları: Gitar, keman, halk oyunları, heykel, resim, tiyatro, dans kurslarına 4-5-6 ve 7. sınıflardan isteyen tüm öğrenciler katılabiliyor.