DOĞA OKULLARI’NDAN MATEMATİKTE ULUSLARARASI BAŞARI

Beykent Doğa, MATHEP ile Uluslararası ödülünü Hindistan'da aldı.

ETİKETLER : mathep , bilişimci martılar , beykent doğa , yetenek matematik kulübü , hindistan , ödül , matematik , proje , başarı , uluslararası

Doğa Okulları Beykent Kampüsü Lisesi Yetenek Matematik Kulübü tarafından hazırlanan Mathematics Education Programme (MATHEP) projesi, uluslararası ödülünü Hindistan’da gerçekleşen 18. International Convention on Students’ Quality Control Circles’da görkemli bir törende aldı. MATHEP projesi, Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Hayal KÖKSAL’ın genel koordinatörlüğünü yürüttüğü 12.Uluslararası Bilişimci Martılar Projeleri’nde akran ve jüri değerlendirmeleri sonuçlarına göre 3.lük derecesi elde etmişti. ABD, İngiltere, Nepal, Sri Lanka’nın da aralarında bulunduğu 25 farklı ülkenin Kalite Uzmanları’nın bir araya geldiği organizasyona 2-5 Aralık 2015 tarihlerinde UNESCO 2002 Barış Eğitimi ödüllü, Guiness Rekorlar Kitabı’na (dünyanın en fazla öğrencisine sahip okulu) girmiş olan City Montessori School ve okul bünyesinde kurulan Eğitimde Toplam Kalite ve Mükemmellik Dünya Konseyi ev sahipliği yaptı. Ünlü Türk İşadamı Merhum Sakıp Sabancı’nın kızı Dilek Sabancı, Ünlü Türk Şair Merhum Can Yücel’in kızı Su Yücel’in de katıldığı organizasyondaki 18 kişilik Türk delegasyonu arasında MATHEP projeleri sunumu ile Beykent Doğa Okulu’ndan Lise Müdürü Ebru ERDOĞAN ve Matematik Öğretmeni Erkan ÖZKAN da yer aldı.