DOĞA OKULLARI’NIN YARATICI ÖĞRENCİLERİ FİKİR KAMPLARINDA…

Doğa Okulu’nda proje odaklı çalışmalar büyük önem taşıyor. Proje yazabilmek ve uygulamak yaratıcılık gerektirir. Yaratıcılık; genler ile getirilenin yanında aile ve öğretmenlerin desteği ile geliştirilebilir. Proje süreci; çağdaş, ilerici, ufku geniş, iletişim kanalları açık ve yaratıcılığı kısıtlanmamış bireyler yaratır.

ETİKETLER : Fikir Üretme Kampları , Uluslararası Girişimcilik Merkezi , Doğa AB Projeler Koordinatörlüğü

Doğa AB Projeler Koordinatörlüğü'nün yürütmekte olduğu projelerde aktif yer alan İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji öğrencileri, Uluslararası Girişimcilik Merkezi’nin, Fikir Üretme Kampları'na da katılıyor.

İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji öğrencilerinin ilgi ile katıldığı fikir kampları İstanbul Kalkınma Ajansı'nın 2014 yılı Çocuklar ve Gençler Mali Destek Programı kapsamında desteklediği ‘İstanbul Girişimcilik ve İnkübasyon Merkezi Projesi’ çerçevesinde düzenlenmektedir. Söz konusu proje Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği’, İSO ortaklığında, İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü, Intel ve Türk Amerikan İşadamları Derneği Amerikan Ticaret Odası Temsilciliği İştiraki'nde, Uluslararası Girişimcilik Merkezi ve TOBB İstanbul Genç Girişimciler Kurulu çalışmaları kapsamında hayata geçirilmektedir. Gençlerin girişimcilik becerilerinin arttırılmasının hedeflendiği fikir kamplarına Doğa AB Projeler Koordinatörlüğü mentor olarak destek vermiş, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Dr. Muammer Yıldız tarafından teşekkür belgesi ile ödüllendirilmiştir. 9 aylık bir maraton şeklinde uygulanan projeye İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji öğrencileri ilgi ile katılmaya devam etmektedir.