DOĞA ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİ “ÇANAKKALE’DE BİR CAN BİR FİDAN” PROJESİ ÇERÇEVESİNDE ÇANAKKALE’DEYDİ…

Her yıl Doğa Ortaokul Rehberlik ve Matematik biriminin ortak çalışmalar yaparak gerçekleştirdiği “Çanakkale’de Bir Can Bir Fidan” sosyal sorumluluk projesi bu yıl da son aşamasını tamamladı.

ETİKETLER : bir can bir fidan , çanakkale , fidan , sosyal sorumluluk , proje , gezi , ortaokul

Çanakkale’de Bir Can Bir Fidan” sosyal sorumluluk projesi, Çanakkale’de bundan 100 yıl önce verilen destansı mücadelelere, Doğa öğrencileri ve öğretmenleri olarak bizlerin saygımızı göstermenin bir yolu oldu. Diktiğimiz her fidan, Çanakkale Savaşları’nda kaybettiğimiz 15 yaşındaki kahraman kardeşlerimizi temsil etsin istedik. Yıl boyunca Sosyal Bilgiler derslerinde çalıştığımız tarihimiz, matematik derslerinde yaptığımız orman yangınları araştırmaları, meclislerin yaptığı çalışmalarla sosyal sorumluluk projesi halini aldı. Çanakkale Orman İşletmesi ile yaptığımız görüşmeler çerçevesinde, Çanakkale’de toplam yaklaşık 10.000 fidan diktik.

Projemizin son basamağını ise Çanakkale’ye yaptığımız gezi oluşturdu. Öğrencilerimiz Mayıs ayının tüm hafta sonlarında gerçekleştirilen Çanakkale ve Efes gezileriyle projeyi sonlandırmanın gururunu ve mutluluğunu yaşadılar.