DOĞA ROBOTİK TAKIMLARI FIRST LEGO LİGİ’NDEN 2 KUPAYLA DÖNERKEN ADINI ULUSAL FİNAL YARIŞMASINA YAZDIRDI

13. sezon FLL İstanbul 2. Yerel Turnuvası'nda, “Robot Tasarım Jürisi Ödülü’’ ve ‘’Araştırma Ödülü’’ Doğa Okulları öğrencilerinin oldu.

ETİKETLER : robotik , robot yarışması , first lego turnuvası , ödül , yarışma , fizik yarışmaları , fll turnuvaları , proje başarısı

Bilim Kahramanlarının bu yıl 13.sünü düzenlediği First Lego Lig turnuvasının İstanbul 2. Yerel Turnuva Ayağı, 4-5 Şubat'ta Yeditepe Üniversitesi’nde gerçekleştirildi. Yarışmanın bu yılki proje konusu “Hayvanlar; yaşam ortaklarımız” idi.

Acıbadem Bilim Kampüsü Fizik Öğretmeni Sema Balkan’ın koçluğunda, Robofuries ve Daedalus isimli 2 farklı takım ile turnuvaya katılan öğrencilerimiz, kendilerine verilen program dâhilinde Teknik Tasarım Jürisi, Özdeğerler Jürisi ve Proje Jürisinin karşısına çıkarak projelerini sundular. Ardından üç müsabakadan oluşan Robotik müsabakalarını gerçekleştirdiler. Yunus katliamı ve ayağı kırılan atlara 3D yapay damar çözümlerimizle proje jürisi ve öz değerler jürisindeki sunumlarını başarı ile tamamladılar. Robofuries takımı robot programlama ve tasarımda 36 takım arasından en yüksek puanları toplayarak “Robot Tasarım Jürisi Ödülü’’nü aldı. RoboFuries takımı  bu ödül ile 4-5 Mart İzmir’de gerçekleşecek olan Bilim Kahramanları Buluşuyor- FLL Ulusal Turnuva'ya katılmaya hak kazandı. Daedalus takımı ayağı kırılan atlara 3D yapay damar çözümlerimizle proje jürisinden ‘’Araştırma Ödülü’’ne layık görüldü.

FLL turnuvaları; çocuklara bilim ve teknolojiyi sevdirirken onların sosyal sorumluluklarının farkında olan, takım çalışması yapabilen, çevresindekilere ve doğaya saygılı birer birey olmalarına katkıda bulunuyor. Her sezon toplumsal anlamı olan bir tema belirlenerek, oluşturulan takımlara özgün bilimsel bir araştırma yaptırılan organizasyonda, çocuklar, takım halinde çalışmayı öğrenirken güzel ve heyecan dolu bir deneyim yaşıyorlar.