DOĞA'YA HOŞ GELDİNİZ!

Öğrenciler, uzun bir yaz tatilinden sonra 18 Eylül’de eğitime başlayacak. Doğa Koleji öğrencileri ve velileri; yeni dönem heyecanını paylaşmak, okullarıyla ve öğretmenleriyle tanışmak üzere 11-15 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek olan Doğa'ya Hoş Geldiniz programında bir araya gelecek.

ETİKETLER : doğa'ya hoş geldiniz , oryantasyon , doğa koleji okula hazırlık , okullar ne zaman açılıyor , doğa koleji farkı , lys , ygs , t-MBA

Okul Öncesi ve İlkokul

Özellikle okul öncesi ve ilkokul öğrencileri için planladığımız oryantasyon programı, çocukların mutlu ve başarılı bir okul hayatı sürmesi için olumlu duygularla okula başlamalarına odaklanarak tasarlandı. Çünkü iyi bir başlangıcın cesaret verici gücüne inanıyoruz. Oryantasyon programı ile öğrencilerimizin birbirlerini tanımaları, okulu mekan olarak tanımaları, okul görevlilerini ve okulun günlük rutin işleyişini tanımaları hedefleniyoruz.

Oryantasyon programını tamamlayan öğrencilerimiz bulundukları mekan-okul bilinmeyen ve bundan dolayı da tedirgin edici olmaktan çıkıp kendini güvende hissettiği ve tanıdığı bir mekana dönüşecektir. Her bir öğrencinin başta sınıf öğretmeni ve İngilizce öğretmeni olmak üzere tüm branş öğretmenlerini ve bu öğretmenlerle birlikte yıl boyunca yapacakları ders içeriklerini kısaca tanıyacakları keyifli tanışma etkinlikleri tasarlandık.

Okul öncesi ve ilkokul oryantasyon programında temel derslere ek olarak İngilizce, Ekoloji, Drama, Beden Eğitimi, Satranç, Görsel Sanatlar, Müzik, Kodlama Robotik derslerine ait  etkinlik odaklı dersler planlandık. Programda Doğa Koleji velileri de unutulmadı. Okul müdürlerimiz velilerimizle Doğa Kolejinin eğitim felsefesini, fark yaratan müfredatımızı ve Doğa Koleji ailesinin birer üyesi olarak yıl boyunca yaşayacakları ayrıcalıkları paylaşacak.

Ortaokul Oryantasyon Programı

Ortaokul kademesinde düzenlenecek oryantasyon programı hem velilerimizi hem de öğrencilerimizi kampüslerimizde ağırlayacak. Programla öğrencilerimizin okulların, okulun yöneticilerini, öğretmen ve destek birimlerini tanıması, okul yaşantısı, genel işleyiş ve prosedürler hakkında bilgi sahibi olması amaçlanıyor. Ortaokul öğrencilerimiz, özellikle TEOG hazırlık programı kapsamında kendilerine destek verecek olan danışman öğretmenleri ile tanışacak ve danışman öğretmenlik sistemi hakkında bilgilendirilecek. Ortaokul öğrencilerimiz müfredat derslerinin içerikleri hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlayacak eğlenceli etkinlikler de hazırlandı. Etkinlikler; Kodlama ve Robotik, İngilizce, Yaratıcı Yazarlık, Mucit Atölyesi, Akıl Oyunları gibi Doğa Kolejine özgü "İlgi ve Yetenek Dersleri"ni kapsıyor.

Veli oryantasyonu ise iki aşamada gerçekleşecek. 1.aşama 12 Eylül Salı günü yapılacak oryantasyon sunumunu, 2.aşama ise 11-15 Eylül tarihleri arasında her velimiz ile ayrı ayrı yapılacak bireysel tanışma toplantısını kapsıyor.

Lise Oryantasyon Programı

Doğa Anadolu Liseleri öğrencilerinin oryantasyon programları ise öğrencilerin sınıfları, akademik ve sosyal beklentilerine göre şekillendirildi.
Genel program içeriği ise şu şekilde gerçekleşecek;

• Öğrenci merkezli eğitim yaklaşım modeli ile eğitim-öğretim sistem bütünlüğü,
  • LYS-YGS Hazırlık Programı, yaz ve kış kampları,
  • Yeni öğrencilerimizin okula uyumları ve oryantasyonları,
  • K-12 bütünlüğünde uygulanan yabancı dil ağırlıklı eğitim ders saati ve ders dağılımları bilgilendirmesi,
  • t-MBA derslerimiz, öğrenci meclislerimiz ve sosyal sorumluluk çalışmalarımızın tanıtımı,
  • Danışman Öğretmenlik Sistemi,
  • Deneme sınavları, ölçme ve değerlendirme süreçleri,
  • Raunt digital içerikleri, ödev-etüt uygulamaları,
  • Proje tabanlı çalışmalar, TÜBİTAK ve çeşitli uluslararası yarışmalar,
  • Doğa kampüslerinde uyguladığımız genel işleyiş prosedürleri ve okul kuralları (öğretim ders saati, kılık-kıyafet, sağlık, ulaşım, güvenlik, beslenme, izin alma, geç gelme vb.)
  • Branş öğretmenleri ve velilerin tanıştırılması.