DOĞAYI SEVİYORUZ, KUMSALLARIMIZI TEMİZ TUTUYORUZ!

Doğa Koleji Özlüce Kampüsü öğrencileri, Bursa Büyükşehir Belediyesi Sahil Hizmetleri Başkanlığı ve Gemlik Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü iş birliğiyle “Kumsalları Temizliyoruz” projesini başlattı.

ETİKETLER : bursa özlüce okul , sosyal sorumluluk , çevre temizliği , bursa büyükşehir belediyesi , kumsallarımızı temizliyoruz

Doğa Koleji Bursa Özlüce Kampüsü ortaokul öğrencileri ve meclis öğrencileri, gerçekleştirdikleri projelerle Bursa’da fark yaratmaya devam ediyor. Öğrencilerimiz çevreye saygı mottosuyla Bursa Büyükşehir Belediyesi Sahil Hizmetleri Daire Başkanlığı ve Gemlik Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü iş birliğiyle başlattıkları “Kumsalları Temizliyoruz” projesi kapsamında Gemlik sahillerini temizliyor. Bu proje ile öğrenciler Gemlik’te bulunan Küçük Kumla sahilinde bulunan çöplerin hep birlikte temizleyerek Kumla halkının takdirini kazandılar. Çevre bilinci yüksek bu proje sayesinde öğrencilerimiz teorik bilgilerin uygulamaya dökerek okulların hayatın kendisi olduğunu bir kez daha göstermeyi hedeflemişlerdir. Aynı zamanda öğrencilerimiz sahillerin neden korunma gerekçelerini sahilde yaptıkları temizlik sonrasında Büyükşehir Belediyesi Çevre Mühendislerinden dinlemişlerdir.

Bu tarz projeleri yaratan okul meclislerimiz bu sayede çevrenin korunmasına, ekolojik hayatın devamına ve kurumlar arası iş birliğinin önemini kavramış oluyorlar. Geleceğin liderleri olma yolunda şimdiden hayata dokunan öğrencilerimiz bugünden yetişiyor.