DOĞA’DA ‘HASAT ZAMANI’

Doğa'nın küçük çiftçileri ‘Harvest Fest’ etkinliğinde sebzelerini hasat ettiler.

ETİKETLER : ekoloji dersi , hasat festivali , doğa konseptli eğitim , yaşayarak öğrenme , gdo'ya hayır

Doğa Konseptli Eğitim Modeli ile çevre bilinci yüksek nesiller yetiştirmeyi hedefleyen Doğa Okulları, öğrencilere sağlıklı gıdanın özü olan tohum ve tarım kültürünü yaşayarak öğretiyor. GDO’lu ürünlere karşı kendi sebze meyvelerini üreten öğrenciler, üretmenin tadını, bu yıl ikincisi yapılan ve gelenekselleşen ‘Hasat Şenliği’nde çıkardı. Tüm Doğa Kampüsleri'nde ortak düzenlenen ‘Harvest Fest’e katılan ilkokul öğrencileri, doğa ile iç içe bir günün keyfini çıkarırken ortaya renkli görüntüler çıktı.

Gelecek neslin doğayı tanıması ve çevre bilincini içselleştirmesi için Doğa Okulları Ekoloji Bölümü tarafından organize edilen Harvest Fest, tüm Doğa Kampüsleri'nde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.

Öğrencilerden “GDO’ya hayır!” mesajı

Evladiyelik tohumları korumak ve GDO’nun zararlarına dikkat çekmek amacıyla ilkokul öğrencileri ile birlikte düzenlenen Harvest Fest’te öğrenciler, sağlıklı ve gerçek gıdanı özü olan tohumu ve tarım kültürünü tanıma fırsatı buldu. Doğa ve tarımla iç içe keyifli vakit geçiren öğrenciler aynı zamanda “GDO’ya Hayır!” mesajı verdiler.

Kendi yetiştirdikleri organik ürünleri hem yediler hem sattılar

Yaş gruplarına göre farklı etkinliklerle tarım ve hayvancılık hakkında bilgi edinen Doğa Okulları öğrencileri, festival sırasında kendi ürettikleri sebzelerin afiyetle yemenin tadını çıkardı. Üçüncü sınıf öğrencileri  kendi yetiştirdikleri ürünlerle sağlıklı salatalar hazırlarken dördüncü sınıf öğrencileri, tarım uygulama alanlarında bahçivan olarak görev alarak hasat ettikleri ürünleri ekolojik pazarda satışa sundu.

Birinci sınıf öğrencileri  “Little Farmers” etkinliği ile yaşam döngüsünde hayvanların önemini kavrarken ikinci sınıf öğrencileri “Word Master” yarışı ile tarım, çapa, kürek, tırmık, hasat gibi kelimelerin anlamını eğlenceli oyunlar eşliğinde öğrendi ve öğretti.