DÜNYA MOL GÜNÜ KUTLU OLSUN

İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji lise öğrencileri 23 Ekim Dünya Mol Günü'nü kampüslerinde gerçekleştirdikleri etkinliklerle kutladı.

ETİKETLER : dünya mol günü , avagadro sayısı , kimya etkinlikleri , lise eğitimi
Keşfi bilim alanında çığır açan "Mol Sayısı" ile ilgili farkındalık yaratmak için her yıl 23 Ekim'de kutlanan Mol Günü, İTÜ ETA Vakfı Doğa Kolejinin Türkiye genelindeki tüm kampüslerinde öğrencilerimizin birbirinden renkli etkinlik ve kimya projelerine ilham kaynağı oldu.

Kimya Bölümü tarafından organize edilen etkinliklerde öğrencilerimiz Kimya-Oryantring, Kimya-Scrabble gibi oyunlarını oynadı. Mol kurabiyeleri, mol pastaları dağıtarak mol sayısı hakkında farkındalık yaratmaya çalışan öğrencilerimiz mol sayısının ilginç özelliklerini araştırdı.