DÜNYA Pİ GÜNÜ MATEMATİK ETKİNLİKLERİYLE TÜM KAMPÜSLERİMİZDE KUTLANDI

Doğa Okulları öğrencileri 14 Mart Dünya Pi Günü'nü renkli etkinliklerle kutladı.

ETİKETLER : dünya pi günü , pi sayısı , pi günü etkinlikleri

14 Mart, çok eski medeniyetlerde keşfedilen ünlü matematik sabiti Pi anısına özel kabul ediliyor ve kutlanıyor. Doğa Liseleri öğrencileri, 14 Mart Dünya Pi Günü'nü çeşitli etkinliklerle kutladı. Öğrencilerin, öğretmenlerin ve yöneticilerin katılımıyla gerçekleşen Pi Günü kutlamaları çok renkli ve çok coşkulu geçti. Matematik dersinin gizemli sayısı olarak kabul edilen Pi sayısı sunumlarının, animasyon-film gösterimlerinin yer aldığı kutlamalarda öğrenciler bir araya gelerek Pi sayısını oluşturdu. Pi görselli maskeler, tişörtler, panolar ve yiyecekler hazırlandı. Okul panolarında ve koridorlarda yerini alan Pi sayısının sonsuzluğuna dikkat çekildi.