DÜNYA RAPID SATRANÇ ŞAMPIYONU GM VASSIL IVANCHUK MERSİN KAMPÜSÜMÜZDE ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

2752 ELO puanına sahip olan Dünya Rapid Satranç Şampiyonu GM (Grand Master) Vassil Ivanchuk, Doğa Koleji Mersin kampüsünde seminer vererek bir de gösteri maçı gerçekleştirdi.

ETİKETLER : vassil ivanchuk , grand master , merdin doğa , satranç eğitimi , satranç gösteri maçı , satranç dünya şampiyonu

Dünya Rapid Satranç Şampiyonu GM Vassil Ivanchuk, okulumuzun satranç başarılarını takip ettiğini, Doğa Kolejinin satranç branşına çok büyük önem verdiğini belirterek öğrencilerimizle satranç sporunun öne çıkan özellikleri ve kariyeri hakkında bilgiler verdi. Konferans salonunda öğrencilerimizle söyleşi gerçekleştirip hatıra fotoğrafı çektiren Ivanchuk,  milli takım oyuncusu öğrencimiz Önder Altunbay ile de gösteri maçı yaptı.

Ülkemizin en başarılı Milli takım antrenörlerinden biri olan Satranç Antrenörümüz Metin Alper’in organizasyonu ile ilk kez Mersin’e geldiğini söyleyen Ivanchuk öğrencilerimiz ile başarı yolculuğunu paylaştı. Atatürk’e hayranlığını da dile getiren Ivanchuk’a okul müdürümüz İbrahim Belci, Atatürk temalı kalem ve saat ile Doğa Koleji flaması hediye etti.

GM Vassil Ivanchuk Kimdir?

Annesi fizik ve astronomi öğretmeni, babası da yüksek hakimdir. 7 yaşında satranca başladı. 19 yaşında "Büyük Usta" (Grand master) ünvanını aldı. Birçok uluslararası başarısı bulunmakta ve Ukrayna'nın en başarılı sporcularından birisi olarak dünya spor literatürüne geçmiştir. Aralarında Türkçenin de olduğu 4 dil bilmektedir.

2016 Katar’ın Doha kentinde düzenlenen Dünya Hızlı Satranç Şampiyonası’na (World Rapid and Blitz Championship) rakiplerini geride bırakan Vasyl İvanchuk dünya satranç şampiyonu oldu.