DUYGULARIMIZI TANIYORUZ

4. sınıf öğrencilerimiz bu hafta Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Birimi tarafından organize edilen Duygu Zarı etkinliklerini gerçekleştirdi.

ETİKETLER : ortaokul rehberlik , ortaokula hazırlık , rehbelik etkinlikleri , çocuk duyguları , duygu zarı , duyguların canlandırılması

Ortaokul rehberlik birimi 4. sınıf öğrencilerini ortaokula hazırlamaya devam ediyor.  Her ay gerçekleştirilen ortaokul rehberlik derslerinde mart ayında Duygu Zarı etkinliğini gerçekleştirdi. Öğrenciler bu etkinlikte yaşadıkları duyguları arkadaşları ile paylaşıyor ve duyguların önemini kavrayarak ifade şekilleri ve duygu kontrolü üzerine çalışıyorlar. Derste her yüzeyinde farklı bir duygu ifadesi bulunan zar öğrenci tarafından atılır ve öğrencinin çıkan duyguya ait bir anının paylaşarak o duyguyu canlandırması istenir. Arkadaşları ise öğrencinin anlattığı duyguyu tahmin etmeye çalışır. Oldukça renkli geçen bu etkinliklerde öğrencilerin duygusal gelişimi desteklenir ve duygu ifadesindeki güçlükler yenilir.