d’ACTIVIST EĞİTMENLERİ YENİ AKADEMİK YIL İÇİN HAZIR

Lise İngilizce Bölümünün en önemli projelerinden biri olan d’Activist ile öğrencilerimiz eğitmen olma yolunda hızla ilerliyor.

ETİKETLER : d'Activist , İnsan Hakları , Demokrasi , Eşitlik , akademik yıl , eğitim , Ayşe Buruk , Gözde Sezgin , Kubat Değerli , Zeynep Akbayrak

7-8 Haziran tarihlerinde Kurtköy Doğa Koleji'nde bir araya gelen öğrencilerimiz, İnsan Hakları, Demokrasi, Eşitlik gibi konularda öğretmenlerimiz Ayşe Buruk, Gözde Sezgin ve d’Activist organizasyon başkanlarımız Kubat Değerli ve Zeynep Akbayrak tarafından eğitim aldılar. 2014-2015 yılında tüm kampüslerimizde arkadaşlarına eğitimler vermek üzere yola çıkacaklar. Tüm öğrencilerimize bu yolda başarılar diliyoruz.

Peki onlar neler düşünüyor?

MISRA SEZEN - Bahçeşehir Doğa Okulu

d’Actvist farklı konu başlıklarını rahat bir öğrenme ortamını bizlere sunan bir proje. İnsan hakları, demokrasi, kültürlerarası öğrenme gibi ciddi konu başlıklarını oyunlarla öğreniyoruz. Kendi kültürümüzü tasarlayıp kendi etkinliklerimizi yönetiyoruz. d’Activist takım ruhunu destekleyerek hayatı farklı yanlarıyla bizlere sunuyor. d’Activist projesi için Doğa Koleji’ne teşekkürler.

YUSUF KURAMA - Çamlıca Doğa Okulu

Bir şeyleri başarmanın gerçek anlamı ne diye soruyoruz ve sadece nasıl yapacağını bilmek cevabı yeterli olmuyor. Ayrıca bir takım şeyleri nasıl gerçekleştireceğinizi bilmek ve bunu devam ettirebilmek için gerekli cesarete sahip olmak gerekiyor. d’Activist bizlere bir şeyleri öğrenme, başarma ve paylaşma cesareti için imkân sunuyor. Bağımsız ve etkili bir birey olmakla beraber takım oyuncusu olmayı, beraber çalışmayı ve takım ruhu yaratmayı öğretiyor. d’Activist katılımcısı olmak kendinizi keşfetmenizi sağlayan bir süreç.

ALENDA CURUN - Çamlıca Doğa Okulu

d’Activist bizlere birçok şey öğretti. Zaman yönetimi, kendimizi ifade etmek, güçlü ve zayıf yanlarımızı görmek öğrendiğim şeylerden sadece birkaçı. Gelecek yıl öğrendiklerimi kendi yaşıtlarımla paylaşacak olmak ve d’Activist eğitmeni olmak çok heyecan verici. d’Activist sadece bir eğitim değil uzun soluklu bir öğrenme süreci.

BEGÜM ONERLER - Kurtköy Doğa Okulu

d’Activist eğitimi özgür ifade ve düşünme ortamı yaratıyor. Farklı konu başlıklarını bir bütünlükte öğreten bir süreç. d’Activist kültürlerarası öğrenme, insan hakları, demokrasi gbi konuları içselleştirmemizi sağlayan açık ve sosyal bir öğrenme ortamı olmanın yanı sıra yeni insanlarla tanışma ve paylaşım ortamı sağlayan bir proje. Ciddi konu başlıklarını oyunlarla öğrenmek oldukça eğlenceliydi. . d’Activist dünyaya açılan penceremiz diyebilirim.

ZEYNEP AKBAYRAK-KUBAT DEĞERLİ (d’activist organizasyon başkanları)

d’Activist ile olan yolculuğumuz geçen sene başladı. d’Activist’in sonu olmayan bir öğrenme yolculuğu, gün geçtikçe yeni katılımcılar, eğitimler, etkinlikler ve eğitmenlerle büyüyoruz. Bilinçli bireyler yetiştirmeyi amaçlayan bir projenin parçası olmak bizleri mutlu ediyor. Bu sene verdiğimiz eğitimlerle 200’ün üzerinde kişiye ulaştık. Umutlu bir gelecek için daha fazla katılımcıya ulaşmayı diliyoruz.