d’PALS KONFERANSI'NIN İLKİ 18 NİSAN'DA HALKALI 2 DOĞA KOLEJİ'NDE GERÇEKLEŞECEK!

Lise öğrencilerimiz bu yıl ilk kez yapılacak d'PALs Konferansı için 18 Nisan'da Halkalı 2 Doğa Koleji'nde buluşacak.

ETİKETLER : d'pals , tony gurr , akran eğitimi , halkalı doğa koleji , ingilizce seminer , konferans

Doğa Okulu Lise İngilizce zümresinin önemli projelerinden d’PALs Konferansı’nın ilki 18 Nisan’da Halkalı 2 Doğa Koleji'nde gerçekleşiyor.

Eğitim sektörünün önde gelen eğitmenlerinden Tony Gurr tarafından verilecek olan “Akran Eğitimi” konulu semineri ardından öğrencilerimiz farklı oturumlara katılarak insan hakları, demokrasi, kültürlerarası öğrenme gibi konu başlıklarını farklı etkinlikler ile deneyimliyor. Aynı zamanda takım ruhunu da destekleyen bu aktiviteler ardından öğrencilerimiz bir sonraki konferansta eğitmen olma şansını yakalarken sadece İngilizce dil becerisini geliştirmiyor aynı zamanda sosyal duyarlılığını ve empati yeteneğini de geliştiriyor.

YUSUF KURAMA- Çamlıca Doğa Koleji

Bir şeyleri başarmanın gerçek anlamı ne diye soruyoruz ve sadece nasıl yapacağını bilmek cevabı yeterli olmuyor. Ayrıca bir takım şeyleri nasıl gerçekleştireceğinizi bilmek ve bunu devam ettirebilmek için gerekli cesarete sahip olmak gerekiyor. d’Pals bizlere bir şeyleri öğrenme, başarma ve paylaşma cesareti için imkân sunuyor. Bağımsız ve etkili bir birey olmakla beraber takım oyuncusu olmayı, beraber çalışmayı ve takım ruhu yaratmayı öğretiyor. d’Pals katılımcısı olmak kendinizi keşfetmenizi sağlayan bir süreç.

BEGUM ONERLER- Kurtköy Doğa Koleji

d’Pals eğitimi özgür ifade ve düşünme ortamı yaratıyor. Farklı konu başlıklarını bir bütünlükte öğreten bir süreç. d’Pals kültürlerarası öğrenme, insan hakları, demokrasi gibi konuları içselleştirmemizi sağlayan açık ve sosyal bir öğrenme ortamı olmanın yanı sıra yeni insanlarla tanışma ve paylaşım ortamı sağlayan bir proje. Ciddi konu başlıklarını oyunlarla öğrenmek oldukça eğlenceliydi. d’Pals dünyaya açılan penceremiz diyebilirim.

Konferansa pek çok kampüsümüzden lise öğrencisi eğitmen ve görevli olarak katılacak. Öğrencilerimize başarılar diliyoruz.