e-TWINNING / KEEP SMILE PROJEMİZ KAPSAMINDA DÜNYA GÜLME GÜNÜ'NÜ KUTLADIK!

Halkalı 2 Kampüsü Ortaokulu E-TWINNING projemiz “KEEP SMILE” kapsamında “World Smile Day”i gülerek ve eğlenerek kutladık.

ETİKETLER : ab , e-twinning , keep smile , AB Proje Yazma Eğitimi , Doğa Koleji AB Projeler Koordinatörlüğü

Dünya vatandaşı yetiştirmek amacıyla çıktığımız AB yolculuğumuzda İspanya, Portekiz, İtalya, Yunanistan ve Türkiye ortaklığı ile yürüttüğümüz E-TWINNING  Projemiz “Keep Smile”, Doğa Okulları Halkalı 2 Kampüsü ortaokulunda birbirinden renkli ve eğlenceli etkinliklere sahne oldu.

Öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin ve idarecilerimizin deneyimlerini paylaşıp, fikir alışverişinde bulunabileceği bir proje olan Keep Smile etkinlikleri ile öğrencilerimiz Avrupa'da ve dünyada neşeyle kutlanan World Smile Day (Dünya Gülme Günü) hakkında öğrencilerimiz bilgi sahibi oldu.

Projeye ortak (İspanya, Portekiz, İtalya, Yunanistan ve Türkiye) ülkelerin kendi dillerinde yazdığı gülümseme ilgili sözleri öğrencilerimizle paylaştık ve kendi ana dillerine çeviri yapmalarını istedik. Böylece projeye ortak olan okullardaki öğrenciler farklı dilleri tanıma şansı buldular. Bu proje öğrencilerin  okula ve özellikle İngilizce dersine  daha fazla motive olmasını sağladı. Öğrenciler, başka ülkelerden akranları ile iletişim kurarak, farklı kültürleri tanıma şansı yakalarken projede yer alabilmek için derslere daha etkin katılma isteği oluşturdu.