"EDUFORHEALTH" ULUSLARARASI ATÖLYE ÇALIŞMALARI GERÇEKLEŞTİRİLDİ!

Yenilikçi öğretim modelleri ve öğretmen eğitimini destekleyen projeler üretmeye devam eden Doğa AB Projeler Koordinatörlüğü ‘Okul Eğitiminde Sağlıklı Beslenme Bilincinin Arttırılması’ konusunda AB Projesi yürütüyor.

ETİKETLER : ttt net , doğa ab projeleri , AB , atölye , çalışma , sağlıklı beslenme

(Eduforhealth: Let’s make it better!  Raising the awareness of the triad  nutrition-health-food safety in school education  2014-1-RO01-KA200-002931) Projemizin yaygınlaştırılması, proje kapsamında üretilen ürünlerin - iyi örneklerin paylaşılması çerçevesinde Valahia Targovişte Üniversitesi ev sahipliğinde 14-15 Temmuz 2016 tarihlerinde Romanya’da uluslararası atölye çalışmaları gerçekleştirildi. Ev sahibi Romanya’nın yanı sıra proje ortağı ülkeler olan Hırvatistan, Litvanya, Yunanistan, İspanya ve Türkiye’den öğretmen ve eğitimciler ilgili organizasyona katılmış ve atölye çalışmaları, sunumlar gerçekleştirdiler.

Valahia Üniversitesi akademisyenleri ve Eduforhealth projesi yürütücüleri olarak Prof. Ph.D. Lavinia Buruleanu ve Prof. Ph.D. Gabriel Gorghiu proje uygulamalarına ve ürünlerine dair sunum gerçekleştirdi. Proje ortağı diğer kurumlar olarak; Yunanistan Aegean Üniversitesi, Hırvatistan Zagreb Üniversitesi, Litvanya Kauno Koleji, İspanya IES N º 1 de Gijón, İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji de atölye çalışmaları ve sunumlar ile organizasyonda yer aldı. Edoforhealth Projesi çerçevesinde çalışmalar gerçekleştiren Acarkent  Lise IB öğrencilerimiz; Hayat Cemre Çakıoğlu, Alperen Yaşar, Nurgeldi Guyzmuhammedov, Ertug Toğay da söz konusu organizasyona Biyoloji öğretmenimiz Mihrican Satış ve Banu Yurtseven ile katılarak, yaptıkları çalışmalara dair sunum gerçekleştirip, atölye çalışmalarında yer aldılar.

İlkokul sınıf öğretmenlerimizden  Arif Tekin, Dilek Zan, Burak Öncü proje kapsamında hazırladıkları ders planlarını atölye çalışmaları ile sundular. Arif Tekin ‘Besinlerin Çeşitliliği ve Gerekliliği’, Dilek Zan ‘Hijyen Kuralları ve Salata Yapımı’, Burak Öncü ‘ Sağlıklı Tabak’ isimli atölye çalışmalarını gerçekleştirdiler. Organizasyon kapsamında İTÜ ETA Vakfı Doğa Kolejinin yürütmekte olduğu ‘Fen Bilimleri Eğitiminde Nano Teknolojik Yansımalar - NTSE: Nano Tech Science Education’(N.511787-LLP-1-2010-1-TR-KA3-KA3MP) Projesi çerçevesinde de atölye çalışmaları yapılmış olup, yoğun katılım sağlanmıştır. www.ntse-nanotech.eu