Haber ve Etkinlikler

EFFICIENCY CHALLENGE ELEKTRİKLİ ARAÇ YARIŞMASI

TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında düzenlenen Liseler Arası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışlarında öğrencilerimiz, 5 takım ile yarışmanın ikinci aşamasına geçmeye hak kazandılar.


TEKNOFEST Liseler Arası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları kapsamında tasarladıkları araçlara ilişkin Gelişme Raporlarını hazırlayan ve ön değerlendirmeyi başarıyla geçen Doğa Koleji Başakşehir Kampüsü Wolt-RA Takımı, Doğa Koleji Bostancı Kampüsü Delta-V Takımı, Doğa Koleji Florya Kampüsü Antlia Takımı, Doğa Koleji Kartal Kampüsü Young Bees Takımı ve Doğa Koleji Tuzla Kampüsü Velox Takımı, yarışmanın ikinci aşaması olan arabalarını tasarlama aşamasına geçtiler. Teknik Tasarım Raporu, Sürüş Videosu ile Tanıtım ve Yaygınlaştırma Raporunu içeren ikinci aşamayı da başarı ile geçmek için hazırlıklarına başladılar.

Alternatif ve temiz enerji kaynakları konusunda farkındalık oluşturmak, öğrencilere teknik, mesleki ve takım çalışması deneyimi kazandırmak ve elektrikli araçların ülkemizdeki gelişimi için teknik destek ve insan kaynağı yetiştirmeyi amaçlayan Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışlarının ikinci ayağı olan Teknik Tasarım Raporu, Sürüş Videosu ile Tanıtım ve Yaygınlaştırma Raporu sonuçları 1 Temmuz 2022’de açıklanacak.

TEKNOFEST Liseler Arası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları'nın finalleri 23 - 24 Temmuz 2022 tarihlerinde Kocaeli Körfez Pistinde gerçekleştirilecek. Göstermiş oldukları başarı ile bizleri gururlandıran Doğa Harikalarımızı kutlar, tüm takımlarımıza başarılar dileriz.













DOĞA KOLEJİ - KAMPÜSÜ BUL