ELEKTRONİK ATIKLAR DOĞA KOLEJİ'NDE SANATA DÖNÜŞÜYOR

ETİKETLER : elektronik atık , e-atık , sosyal sorumluluk , tecHNology sergisi , çevre bilinci , proje , sergi , görsel sanatlar

E-atıklar; kurşun, berilyum, baryum ve civa gibi çevre ve insan sağlığını tehdit eden toksik maddeler içeriyor. Bunların gelişigüzel çöpe atılması doğrudan veya dolaylı olarak çevreye zarar veriyor. Bunun dışında 1 ton metal atığın geri dönüştürülmesi sonucunda 1300 kg hammadde tasarrufu sağlanıyor, yeniden kazanılabilir alüminyumun kullanılması alüminyumun sıfırdan imal edilmesine oranla yüzde 35'e varan enerji tasarrufu sağlıyor. İşte biz de Doğa Koleji olarak hem insan ve çevre sağlığını korumaya yönelik bir adım atmak hem de kaynaklarımızı verimli kullanmak adına tüm kampüslerimizde e-atıkları topluyoruz. Kullanım ömrünü tamamlayan e-atıkların insan sağlığına zarar vermemesi ve ekonomiye tekrar kazandırılması için e-atıkları çöpe değil, kampüslerimizdeki e-atık kutularına atıyor ve biriktiriyoruz. Öğrencilerimiz ve çalışanlarımız artık kullanmadıkları, monitör, bilgisayar, cep telefonu, evlerinde kullanılmayan televizyon ya da bozulmuş fırınlar vs. gibi elektronik ürünleri biriktirerek belediyelere teslim ediyoruz. “TecHNology Sergisi” ile teknoloji ve ekolojiyi bir araya getiriyoruz. Teknolojinin doğadaki döngüye etkilerine vurgu yapmak amacı ile okullarımızda biriktirdiğimiz e-atıkları Bilim Konseptli okullarımıza işlenmek ve sergilenmek üzere getirerek, öğrencilerimiz o atıklardan yaratıcılıklarını kullanarak solucan evi, karınca yuvası, kuş yuvası, çim alanı, bitki dikim alanı gibi ekolojik yaşam alanları oluşturacaklar. TecHNology Sergisi ile adımızın da getirdiği sorumlulukla sadece kendi öğrencilerimiz ve çalışanlarımız arasında değil, tüm Türkiye’de bu konuda bir duyarlılık oluşturacağız.

Sergi Tarihi: 30 Kasım 2013

Acıbadem Doğa Okulu World Academy, Şişli Bomonti Doğa Koleji, Halkalı Doğa Koleji, Beykoz Doğa Koleji