ETİK DEĞERLER KONFERANSLARI YUNANİSTAN'DA BAŞLADI!

‘Etik’ ve ‘Değer’ kelimelerinin hayatımızdaki yerini ve anlamını tartıştığımız 2016 Etik Değerler Konferansları Yunanistan'da başladı!

ETİKETLER : etik değerler konferansı , yunanistan , makedonya , itü , çalıştay , üsküp , doğa okulları konferans

Etik Değerler Eğitimleri serisinde öğrencilerimiz ‘Etik’ ve ‘Değer’ kelimelerinin hayatımızdaki yerini ve anlamını tartışıyor ve gerçek yaşamdaki yerini sorguluyor. Doğa Okulları ve İTÜ Toplum ve İnsan Bilimleri Anabilim Dalı Başkanlığı işbirliği ile gerçekleştirilen Etik Değerler Eğitimleri ve Çalıştayları 18-23 Nisan tarihleri arasında Makedonya ve Yunanistan'da gerçekleştiriliyor. Konferansların ilki 20 Nisan'daki açılış seramonisiyle başladı.

2015-2016 eğitim döneminde ilkini Aralık ayında Çeşme'de gerçekleştirdiğimiz Etik Değerler Çalıştayları, Nisan ayında Yunanistan-Makedonya Etik çalışmaları olarak devam ediyor. Coğrafya Felsefe Bölüm Başkanımız Said Çakır'ın açılış konuşması ile başlayan Yunanistan Etik Değerler Çalıştayımız akademik takım tarafından verilen eğitimlerle devam ediyor. Çalıştaylarımızın son günü olan 23 Nisan'da katılım ve başarı sertifikalarımızın takdimi ile programımız son buluyor.

Rasyonel Düşünüyor, Sorguluyoruz

Öğrencilerimiz Etik Değerler Konferansı ile Aristoteles’in; "Başlıca iyi nedir? İnsan hayatının nihai amacı nedir?” sorularıyla başlayıp Kant’ın Ödev Ahlakı felsefesine kadar uzanan bu yolculukta günümüz etik değerlerine felsefi bir yaklaşımla bakma tecrübesi yaşıyorlar. Yine öğrencilerimiz kendileri ve yaşadıkları çevre hakkında şimdiye kadar edinmiş oldukları bilgileri rasyonel bir şekilde düşünerek, soru sorarak ve yorumlayarak çalışmalara aktif biçimde katılarak sorguluyorlar. Böylece yaratıcılıklarını, özgüvenlerini, iletişim becerilerini, dünyada neler olduğuna dair ilgi ve alakalarını arttırıyorlar. Etik Değerler Konferans Programı, aynı zamanda onların uygulama yaparak demokrasi, özgürlük, toplumsal değerler, adalet, eşitlik, evrensel ahlak, hak ve ödevler ilkelerini pekiştirmelerini, olaylara sorgulayıcı yaklaşabilmelerini, çözüme yönelik bir anlayışa sahip olmalarını, uluslararası ilişkilerde evrensel ve demokratik bakış açısı kazanmalarını sağlıyor. Coğrafya Felsefe Bölümü organizasyonu olan Etik Değerler Çalıştayları, yıl içerisinde Etik Değerler Kulübü çalışmaları ile başlıyor, daha sonra çalıştaylar şeklinde devam ediyor.