EV YAPIMI FİZİK DENEYLERİ FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU

Gelenekselleşen ‘Ev Yapımı Fizik Deneyleri Video Yarışması’nda öğrencilerimiz evde kullandıkları malzemeler ile fizik kanunlarını test etti.

Doğa Koleji öğrencileri bilimsel gerçekleri kullanarak problem belirlemeyi, probleme dayalı çözüm yolları bulmayı, deney tasarlamayı ve deney raporu yazmayı pekiştirdi. Deneylerle ilgili etik ve güvenlik kuralları nedeniyle öğrencilerimiz zaman zaman ailelerinden destek aldı ve aile gözetiminde deneylerini gerçekleştirdi. Öğrencilerimiz evde yapılan fizik deneyleri ile ailelerini de bilimsel bir etkinliğin içine dahil ederek kaliteli zaman geçirme fırsatı buldu. Öğrencilerimizin deney raporları ve 60 saniyelik deney videolarıyla katıldıkları yarışmada her okuldan birinci olan öğrencilerimiz final etabında okulunu temsil etti. Tüm öğrencilerimizin katılımı ile gerçekleştirilen yarışmada, kampüslerinde birincilik ödülü almış 85 ev yapımı fizik deneyleri videosu final etabında değerlendirildi. Yarışma sonucunda Türkiye birincisi Doğa Koleji Ankara Çayyolu Kampüsü öğrencisi Duru Nisan Kavlak, ikincisi Doğa Koleji Kurtköy Kampüsü öğrencisi Ali Eren Hamoğlu, üçüncüsü Doğa Koleji Antalya Kampüsü öğrencisi Ceylin Karataş oldu. Yarışmaya katılan tüm öğrencilerimizi çalışmalarından dolayı tebrik ederiz.