EV YAPIMI FİZİK DENEYLERİ VİDEO YARIŞMASI

Evimizde kullandığımız malzemelerle fizik kanunlarını test ediyoruz! Konunu belirle, deney föyünü yaz ve videonu hazırla!

Doğa Koleji lise öğrencilerinin katılımı ile gerçekleştirilen Ev Yapımı Fizik Deneyleri Video Yarışması, 4 yaşında! Devam eden yarışma süresince öğrencilerimiz, bilimsel bir yöntem tasarlayıp uygulayarak problem çözme becerilerini geliştiriyorlar. Evde kullandıkları malzemeler ile fizik kanunlarını test ederek, kontrollü deneyler yaparak, gözlemlerle keşfederek ve olayların nedenlerine inerek araştırmalar yapan Doğa öğrencileri kendi ev yapımı fizik deneylerini ilkokul, ortaokul ve lise öğrenci arkadaşlarına sergileyecekler.

Örnek videomuz için Çamlıca Kampüsü Fizik Öğretmenimiz Semra Sarıçakmak'a ve öğrencilerimize teşekkür ediyor tüm kampüslerimizi yıl boyunca bu fizik akımına katılmaya davet ediyoruz. Yarışmanın kazananları 11 Aralık 2023 tarihinde açıklanacaktır.