FEN ÖĞRETMENLERİNE İKİNCİ NANO KİT EĞİTİMİ VERİLDİ!

Avrupa Birliği tarafından en iyi örnek proje seçilen NTSE (Nano Tech Science Education) eğitim kitlerinin Fen Bilimleri eğitiminde etkili bir şekilde kullanılması için Doğa Okulu Avcılar Kampüsü’nde 28-29 Kasım 2014 tarihlerinde bilim okullarındaki Fen öğretmenlerine alanında uzman eğitimciler tarafından 2 gün süren eğitim verildi.

ETİKETLER : Fen , Nanoteknoloji , Laboratuvar , Doğa Okulu Bilim Okulları , Bilim Atölyesi , NTSE , NTSE Kit , Bilişim ve İletişim Teknolojileri , AB

Uluslararası vizyonuyla akademik alanda birçok başarı elde eden Doğa Koleji, bilim okullarındaki Fen eğitimine yönelik yeni ve özgün uygulamalarıyla dersleri daha nitelikli hale getiriyor.

Fen Bilimleri eğitimini daha çekici ve erişilebilir kılmak amacıyla Bilişim ve İletişim Teknolojilerini araç olarak kullanan bir öğretim tasarımı sonucu ortaya çıkan ‘NTSE-Kit‘ bu yıl Doğa Okulu Bilim Okulları‘nda Bilim Atölyesi derslerinde uygulanmaya başlandı. Bu ders tasarımında fen derslerinin bugünün ve geleceğin teknolojisi “Nanoteknoloji”nin ürün ve yöntemleriyle ilişkilendirilerek dikkat çekici kılınması amaçlanıyor. Uzun çalışmalar sonucu 5, 6 ve 7. sınıflara uygun hale getirilen bu öğretim tasarımı, ders dökümanları, interaktif bir internet sitesiyle örtüşen ‘NTSE-kit'; sorgulamaya dayalı eğitim göz önünde bulundurularak yapılan ders tasarımları içinde detaylandırılmış diğer etkinlikleri de içinde barındırıyor.

Söz konusu proje kapsamında Doğa Okulu Avcılar Kampüsü’nde 28-29 Kasım 2014 tarihlerinde bilim okullarımızdaki Fen öğretmenleri için öğretmen eğitimi düzenlendi.

FEN ÖĞRETMENLERİNE İKİNCİ NANO KİT EĞİTİMİ VERİLDİ!