FİZİK OLİMPİYATLARI 17 OCAK'TA BAŞLIYOR

Tüm lise fizik müfredatını kapsayan Fizik Olimpiyatlarının ilk etabı 17 Ocak 2022 tarihinde gerçekleşiyor.

İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji Fizik Olimpiyatlarıyla öğrencilerimizin fizik bilimine karşı ilgilerini artırmayı, akademik alt yapılarını güçlendirmeyi ve onları bu alanda çalışmalar yapmaya özendirmeyi hedefliyoruz. 17 Ocak'ta düzenlenecek birinci etap sınavları sonucunda her okuldan ilk üç sıralamasına giren öğrencilerimiz ikinci etap sınavına girmeye hak kazanacaklar.

Fizik olimpiyatları 14 Mart 2022 tarihinde ikinci etap, 18 Nisan 2022 tarihinde ise final etabı yapılarak 3 aşamada gerçekleştirilecek. İlk etap sınavını başarı ile geçen öğrenciler, ikinci etap sınavına alanında uzman fizik öğretmenlerimiz tarafından hazırlanacaklar. İkinci etap sınavlarında başarılı olan öğrenciler ise final etabında kampüslerini temsil edecekler. İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji Fizik Olimpiyatlarına katılacak öğrencilerimize başarılar dileriz.