FİZİK OLİMPİYATLARI BAŞLIYOR!

Fizik Olimpiyatları ile öğrencilerimizin fizik bilimine karşı ilgilerini artırmayı, akademik alt yapılarını güçlendirmeyi ve onları bu alanda çalışmalar yapmaya özendirmeyi hedefliyoruz.

ETİKETLER : fizik eğitimi , doğa koleji liseleri , fizik olimpiyatları , itü eta vakfı lise eğitimi

Bu sene ilk defa düzenlenecek olan "Fizik Olimpiyatları"yla öğrencilerimizin fizik bilimine karşı ilgilerini artırmayı, akademik alt yapılarını güçlendirmeyi ve onları bu alanda çalışmalar yapmaya özendirmeyi hedefliyoruz. Tüm lise fizik müfredatını kapsayan Fizik Olimpiyatları'nın ilk etabı 18 Ocak 2021 tarihinde saat 16.30-17.30 saatleri arasında uygulanacak. Birinci etap sınavları sonucunda her okuldan dereceye giren ilk üç öğrencimiz, ikinci etap sınavına girmeye hak kazanacaklar.

Öğrencilerimiz, ikinci etap sınavına alanında uzman fizik öğretmenlerimiz tarafından online eğitimlerle hazırlanacaklar. İkinci etap sınavlarında başarılı olan genç fizikçiler final etabında kampüslerini temsil edecekler. Tüm öğrencilerimize başarılar dileriz.