GAZİANTEP t-MBA ÖĞRENCİLERİNE PROF. DR. ERSİN AKARSU'DAN “OBEZİTE VE DİYABET” SEMİNERİ

Gaziantep Doğa Okulu t-MBA öğrencileri tarafından “Obezite ve Diyabet” konulu seminer düzenlendi. t-MBA seminerinde konuşan GAZÜ Tıp Fakültesi Endokrinoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ersin AKARSU diyabet ve obezite hakkında çeşitli bilgiler verdi.

ETİKETLER : obezite , diyabet , sempozyum , şeker hastalığı , ersin akarsu , Yasemin Koçum , Fatma Yağcı , Tuğba Koçak Elibal , tiyatro

Gaziantep Doğa Koleji t-MBA öğrencileri tarafından “Obezite ve Diyabet” konulu seminer düzenlendi. t-MBA seminerinde konuşan GAZÜ Tıp Fakültesi Endokrinoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ersin Akarsu diyabet ve obezite hakkında çeşitli bilgiler verdi. Prof. Dr. Ersin AKARSU, diyabetin kesin tedavisinin henüz olmadığını, yapılan tedavilerin ise hastalığı kontrol altında tutmaya yönelik olduğunu söyledi.

Gaziantep Üniversitesi (GAZÜ) Tıp Fakültesi Endokrinoloji ve Metabolizma Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ersin Akarsu, diyabet hastalığını ortadan kaldıran kesin tedavinin henüz bulunamadığını, yapılan tedavilerin ise diyabeti kontrol altında tutup vücuda vereceği zararları önlemek amaçlı olduğunu söyledi. Gaziantep Doğa Okulu t-MBA Öğrencileri tarafından organize edilen “Obezite ve Diyabet” konulu sempozyumda konuşan Akarsu diyabet ve obezite hakkında çeşitli bilgiler verdi. Diyabet hastalığının nedenleri, tedavileri ve vücuda verdiği zararlar konusunda çeşitli bilgiler veren AKARSU “Vücudumuzda bulunan pankreas isimli bez kan şekerini düzenleyen bir insülin hormonu salgılar. İnsülinin salgılanamaması ya da etkisiz kalması sonucu bu hastalık ortaya çıkar. Hastalığın erken teşhisi tedaviyi kolaylaştırır. Diyabet erken teşhis edilip kontrol altına alınmazsa gözler, böbrekler başta olmak üzere hipertansiyon, kalp ve damar hastalıkları gibi bir çok hastalığa davetiye çıkartır. Bugün diyaliz hastalarının büyük bir bölümü diyabet hastalarından oluşmaktadır.” diye konuştu.

Diyabet riski taşıyan kişilerin dikkat etmesi gereken bir çok konunun bulunduğunu belirten Akarsu ”Ailesinde şeker hastası olanlar, Fazla kilolu insanlar Yüksek tansiyonu olanlar, Kandaki yağ miktarı fazla olanlar, Hareketsiz bir yaşam tarzı sürenler ve spor yapmayan insanlar diyabet riski taşırlar. Bu anlamda bu tür hastaların kan şekeri düzeylerini ölçtürmelerine fayda vardır” dedi.

“Obezite ve Diyabet” konulu sempozyuma konuşmacı olarak katılan Uzman Diyetisyen Yasemin Koçum, Psikolog Fatma Yağcı ve Gaziantep Diyabet Derneği Başkanı Tuğba Koçak Elibal, obezite ve diyabet hakkında çeşitli bilgiler verdiler. t-MBA öğrencilerinin yoğun ilgisi ile karşılaşan konuklar, öğrencilerin sorularını yanıtladılar.

Programın sonunda Doğa Okulu t-MBA Öğrencileri obezite ve diyabetin günlük yaşamda zorluklarını anlatan bir tiyatro gösterisi sundular.