GELECEĞİN DİPLOMATLARI d’MUN JUNIOR KONFERANSI İÇİN HAZIRLANIYORLAR

17-19 ve 19-21 Aralık tarihlerinde gerçekleşecek olan d’MUN Junior konferansının ilki Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde gerçekleştirilecek.

ETİKETLER : d'MUN , KKTC , ingilizce , ortaokul , konferans , kıbrıs , junior , diplomat

Türkiye’nin her köşesinden 500 ortaokul delegesi katılacakları 3 günlük konferansta dünya meselelerini konuşmak ve diplomasiye ilk adımı atmak için hazırlar. Öğrencilerimiz kampüslerdeki MUN Advisor (Danışman) öğretmenleri ile 2 aydır özveri ile çalıştılar ve konferans hazırlıklarını tamamladılar. BM komitelerinde ülkelerin delegeleri rolünde İngilizce münazara yaparak ve çözüm önerileri sunarak üç gün boyunca diplomatik bir ortamı yaşamak için gün sayıyorlar.

Öğrencilerimiz 6  farklı komitede çeşitli evrensel sorunları tartışarak çözüm önerileri sunacaklar. Konferansta yer alan komite ve konuları şöyledir;

1) General Assembly ( GA )- Sport for Peace and Development
2) World Health Organization (WHO ) - Malaria, TB and Infectious Diseases
3) UN Educational, Scientific and Cultural Organization (UNESCO)- Return of Cultural Artifacts to their Countries of Origin

4) UN High Commission for Refugees ( UNHCR)- Human Rights of Refugees
5) UN Environmental Program (UNEP )- Freshwater Resources
6) Economic and Social Council (ECOSOC ) - Maternal Health

Komitelerin kapanış seremonisinde açıklanacak olan “Best delegate” ve Outstanding delegate”  ödüllerini kazanacak delegeleri merakla bekliyoruz.

Konferans sonunda delegelerimizin aldığı d’MUN  “Pearson Assured” onaylı  sertifikalar artık dünya çapında geçerli. Bu sayede öğrencilerimiz MUN delegesi, komite başkanı ve başkan yardımcısı  olarak yaşıtlarından bir adım önde olacaklar.

İlklere imza atan Doğa Okulları Ortaokul öğrencilerine başarılar diliyoruz.

GELECEĞİN DİPLOMATLARI d’MUN JUNIOR KONFERANSI İÇİN HAZIRLANIYORLAR