GELECEĞİN DİPLOMATLARI d’MUN JUNIOR KONFERANSI İÇİN HAZIRLAR!

Türkiye’nin her köşesinden 220 ortaokul delegesi katılacakları 3 günlük konferansta dünya meselelerini konuşmak ve diplomasiye ilk adımı atmak için hazırlar.

ETİKETLER : d’MUN Junior , konferans , d’MUN Akademik Takımı , antalya

Öğrencilerimiz kampüslerdeki MUN Advisor (Danışman) öğretmenleri ile 2 aydır özveri ile çalıştılar ve konferans hazırlıklarını tamamladılar. BM komitelerinde ülkelerin delegeleri rolünde İngilizce münazara yaparak ve çözüm önerileri sunarak üç gün boyunca diplomatik bir ortamı yaşamak için gün sayıyorlar.

Öğrencilerimiz 7 farklı komitede çeşitli evrensel sorunları tartışarak çözüm önerileri sunacaklar. Konferansta yer alan komite ve konuları şöyledir;

1) United Nations Development Program - Eradication of Poverty
2) World Health Organization - Access to Clean Water & Sanitation
3) UN Women - Prevention & Eradication of Violence Against Women & Girls
4) United Nations Human Rights Council - Reducing Child Mortality
5) GA3: SOCHUM - Child Labor
6) UNESCO - Educational Empowerment of Women
7) World Food Program - World Hunger

Komitelerin kapanış seremonisinde açıklanacak olan “Best delegate”, Outstanding delegate” ve “Best Position Paper” ödüllerini kazanacak delegeleri merakla bekliyoruz. Konferans sonunda delegelerimizin aldığı d’MUN  “Pearson Assured” onaylı  sertifikalar artık dünya çapında geçerli. Bu sayede öğrencilerimiz MUN delegesi, komite başkanı ve başkan yardımcısı  olarak yaşıtlarından bir adım önde olacaklar.

İlklere imza atan Doğa Okulu öğrencilerine başarılar diliyoruz.