Haber ve Etkinlikler

GELECEĞİN DOĞA'SINDA DRAMA

BKM Mutfak Atölye iş birliği ile Geleceğin Doğa’sında drama eğitimleri başladı! Çocukların onlar için kurulan büyülü oyun evreninde roller alacağı BKM Mutfak Atölye için kampüslerinizden bilgi alabilirsiniz.

ETİKETLER : bkm mutfak , drama eğitimi , drama atölyesi , tiyatro eğitimi
Öğrencilerimizin akademik başarılarının yanında sosyal ve duygusal gelişimleri için iletişim becerilerini, empati ve duygusal zekâ gelişimlerini drama atölyeleriyle güçlendiriyoruz. Ataşehir 1 ve Şişli Bomonti kampüslerimizde gerçekleşecek olan BKM Mutfak Atölye drama eğitimleri, ortaokul ve lise öğrencilerimizin katılımına açıktır.

BKM Mutfak Atölye ile hayata geçirilen atölyede 10 yaşından 16 yaşına kadar başvuruda bulunan öğrenciler drama eğitimi alacak. BKM Mutfak Atölyenin uzman eğitimcileri tarafından verilecek atölye 14 hafta sürecek ve öğrenciler eğitim bitiminde gösteri düzenleyecek.

Doğa Koleji İcra Kurulu Üyesi Gökhan Alpözü, mevcut eğitim programımızda yer alan dersler ile “Tiyatro ve Drama Eğitimi” alan öğrencilerimiz, Türkiye’nin en kapsamlı, en eğlenceli ve içeriği en zengin drama ve tiyatro dersini alma ayrıcalığına sahiptir. Drama ve tiyatro dersinde yaşadığı deneyimler öğrencilerimize hem kişisel gelişimleri için hem de sanatsal yeteneklerini geliştirmek için oldukça keyifli ve huzur dolu bir ortam sağlıyor. Öğrencilerimiz alanında uzman drama ve tiyatro eğitimcileri eşliğinde, sistemli bir program kapsamında hem sosyalleşiyor hem de oynayarak öğreniyorlar.” dedi.

Doğa Koleji Drama Bölümü Başkanı Çiğdem Kır, “Sanat ve drama, öğrencilere yaratıcılığı teşvik eden, iletişim becerilerini geliştiren ve özgüvenlerini artıran önemli disiplinlerdir. Tiyatro eğitimi ise bu disiplinleri bir araya getirerek öğrencilere sahne performansı, rol yapma, takım çalışması ve problem çözme becerileri kazandırır. Bu yetenekler, öğrencilerin gelecekteki kariyerlerinde liderlik rollerini üstlenmelerine, etkili iletişim kurmalarına ve yenilikçi çözümler üretmelerine yardımcı olur. Dolayısıyla, sanat ve drama eğitimi alan öğrenciler, farklı sektörlerde başarılı ve çok yönlü profesyoneller olarak kendilerini kanıtlama fırsatı bulurlar.

BKM Mutfak Atölye ile gerçekleştirdiğimiz drama eğitimi ile de geleceğin tiyatro oyuncularının yetişmesine katkı sağlayacağız. Sanatla yetişen çocuklar dünyayı güzelleştirecek.” açıklamasında bulundu.

“Sanat ve drama eğitimi alan öğrenciler akademik alanda da daha başarılı olurlar”

Çiğdem Kır, “Araştırmalar, sanat ve drama eğitiminin öğrencilerin akademik başarılarını olumlu yönde etkilediğini göstermektedir. Sanat, öğrencilerin empati kurma yeteneklerini güçlendirir ve özgün perspektifler sunmalarını sağlar. Bu nedenle, sanat ve drama eğitimi alan öğrenciler, sadece sahne performansı değil, aynı zamanda akademik alanda da daha başarılı olma potansiyeline sahiptirler.” dedi.

BKM Mutfak Atölye Eğitim Birimi Genel Koordinatörü Dilek Caner Tezcan, “BKM Mutfak Atölye’de 10 yılı aşkın bir tecrübeyle yürüttüğümüz yaratıcı drama ve tiyatro eğitimini Doğa Koleji öğrencileriyle buluşturacak olmaktan mutluluk duyuyoruz. Çocuklarımızın okul müfredatına ek olarak kültürel ve sanatsal etkinliklerle beslenmesi sağlıklı bir toplum yetiştirmek adına çok önemlidir. Bu noktada Doğa Kolejinin sanat ve kültür okur yazarlığına olan yaklaşımını çok değerli buluyoruz.” açıklamasında bulundu.




 

DOĞA KOLEJİ - KAMPÜSÜ BUL