GELECEĞİN LİDERLERİ 12. t-MBA ZİRVESİ'NDE İŞ DÜNYASININ DUAYENLERİYLE BULUŞTU

Doğa Koleji, geleceğin liderleriyle iş dünyasının liderlerini Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda bir araya getirdi. Bu yıl 12.’si düzenlenen t-MBA Zirvesi, iş ve akademi dünyasından önemli isimlerin katılımıyla 3 Mayıs'ta gerçekleşti.

ETİKETLER : t-mba zirvesi , öğrenci meclisleri , mba eğitimi , eğitimde inovasyon , lütfi kırdar , t-mba eğitim modeli , doğa koleji lise eğitimi , ali rıza lüle

Doğa Koleji, Türkiye’de bir ilke imza atarak MBA programını yeniden yapılandırıp lise düzeyine uyarladı. Dünyanın en büyük amfi dersi olarak tanımlanan, iş ve akademi dünyasından önemli isimlerin katılımıyla gerçekleşen 12. t-MBA Zirvesi’nin bu yılki teması “Dijital Dönüşüm ve Yeni İş Gücü Kaynağı Z Kuşağı” oldu.

Açılış konuşmasını Doğa Koleji Genel Müdürü Ali Rıza Lüle’nin yaptığı 12. t-MBA Zirvesi’ne Panasonic Türkiye Genel Müdürü Ali Oktay Ortakaya, Boeing Türkiye Genel Müdürü Ayşem Sargın, MV Holding CEO/ StartersHub Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Dorman, Kariyer.Net Genel Müdürü Fatih Uysal, ve Prana Danışmanlık Kurucu Ortağı Gülfem Çakmakçı ve iş dünyasının önde gelen isimleri katıldı.

Doğa Koleji Genel Müdürü Ali Rıza Lüle, t-MBA Öğrenci Meclisleri tarafından hazırlanan zirvenin açılış konuşmasında, 130 kampüs, 9000 öğretmen ve 4500 personelle eğitim sektörünün lideri olarak sektöre örnek olmak zorunda olduklarını belirtti.

Toplum Bilinci Yüksek Bireyler

Genel Müdür Lüle, “Öğrencilerimizin liderlik vasıflarını ve ekip çalışması ruhunu lise çağında kazanması, iş hayatında daha aktif rol almaları için zemin hazırlıyor. t-MBA eğitim programı, öğrencilerimizin topluma ve çevreye karşı duyarlılığını geliştirirken, ilk girişimcilik deneyimlerini kazanmalarını sağlıyor. Toplum bilinci yüksek, sağduyulu bireyler yetiştirebilmek için; eğitim sistemimizi inovatif bir vizyonla geliştirirken, sosyal sorumluluk projelerine daha çok önem vermemiz gerekiyor” şeklinde konuştu.

Lüle, Doğa Koleji Öğrenci Meclisleri onursal başkanlarını ayrı ayrı tebrik ederek plaket verdi. Akademik Direktör Sanem Hüner ise finale kalan öğrencilere teknolojik ödüller dağıttı.

Fırsatları Değerlendirin

Kariyer.net’in CEO’su Fatih Uysal, kendi iş hayatındaki kırılma noktalarını anlatarak, öğrencilere tüyolar verdi. Uysal, “Kariyer yaşam boyu devam eden bir serüvendir. Karşınıza çıkan fırsatları değerlendirirken sadece sonuca odaklanmayın, süreci en verimli şekilde değerlendirin” dedi. Uysal, plaketini Genel Müdür Ali Rıza Lüle’den aldı.

Kendinizi ve Dünyayı Tanıyın

Prana Danışmanlık Kurucu Ortağı Gülfem Çakmakçı, teknolojinin kontrolsüz kullanımıyla birlikte yalnızlaşan gençler için tavsiyelerde bulundu. Zihin sağlığımız önemli, neye ihtiyacımız olduğunu keşfetmeli, kendimize ve ailemize daha fazla zaman ayırmalıyız. İş hayatımızın zeminine hepimizin unuttuğu iyi niyeti ve merakı yerleştirmeliyiz. Hata yapmaktan korkmayın. Cesaret korkmamak değildir, korkunun farkında olarak düştüğümüz zaman kalkabileceğimizi bilmektir. Kendinizi ve dünyayı tanıyın.” dedi. Çakmakçı, Genel Müdür Danışmanı Ata Özer’den teşekkür plaketini aldı.

BOEING Türkiye Genel Müdürü Ayşem Sargın, teknolojinin gelişmesiyle birlikte yapay zekanın hayatımızı kontrol etmeyi kolaylaştıracağına dikkat çekti. Sargın, Z kuşağına dair umutlarının arttığını belirterek, “Yeni nesil, yaptığı işin anlamlı olmasına ve hayata değer katmasını önemsiyor. Önümüzdeki dönemde teknolojiye hükmedecek ve insanlık için anlamlı kılacak olan sizlersiniz. Doğru yer ve doğru zamandasınız. Değişimin eşiğinde olduğumuz bu dönemde, geleceğe neler bırakacağınızı düşünün. Hayal edin, merak edin ve akıl edin, sizi inanılmaz bir macera bekliyor” dedi. Ayşem Sargın, Doğa Koleji Halkla İlişkiler Satış & Pazarlama ve Medya Genel Müdür Yardımcısı Erkut Bozkurt’tan plaketini aldı.

Değişimin Parçası Olun

MV Holding CEO / Startershub Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Dorman, “Geleceğin liderleri, dönüşümü yaratan ve yönetenler sizler olmalısınız. Girişimcilik ruhunu, ne kadar çalıştırırsanız o kadar gelişen bir kas gibi düşünün. ‘Bunu mutlaka biri yapmalı ve bunu yapan ben olmalıyım’ dediğiniz bir fikriniz varsa bunu mutlaka hayata geçirin” dedi. Dorman, sözlerini “Girişimcilik yeniliklerin başlatıcısı olmak ve bunun bir parçası olmakla başlar” diyerek sürdürdü.

Hepiniz Farklısınız

Panasonic CEO’su Ali Oktay Ortakaya, “Kendinizi belirli kalıplara sokmayın, hepiniz farklısınız. Pazartesi sendromu yaşamadığınız işi yapın. Çok şanslısınız, daha önünüzde uzun bir yaşam var. Ülkemizi nasıl muasır medeniyetler seviyesine çıkarabiliriz, buna kafa yormalıyız” dedi. Ortakaya, Doğa Koleji Yönetim Kurulu Üyesi Akif Serin’den plaketini aldı.

12. t-MBA İş Projeleri Yarışması’nda ilk 3’e girerek ödül alan öğrenciler Ali Rıza Lüle’den plaketlerini aldı.