GELECEĞİN MUCİDİ ÖĞRENCİMİZ MANSİYON ÖDÜLÜ KAZANDI

Samsung Geleceğin Mucitleri 5. Bilim Yarışması'nda ilk 10'a girerek finalist olan öğrencimiz Beray Yaşar, 5.lik kazanarak "Mansiyon Ödülü"nün sahibi oldu.

ETİKETLER : samsung geleceğin mucitleri , n-bot , sosyal sorumluluk , ultrasonik sensör , inovasyon haftası

Yaratıcı Çocuklar Derneği tarafından düzenlenen Samsung Geleceğin Mucitleri 5. Bilim Yarışması ödül töreni 3-4 Mayıs 2019'da düzenlendi. Doğa Koleji Eskişehir Kampüsü 9. sınıf öğrencilerimizden Beray Yaşar’ın, Kodlama ve robotik öğretmenimiz Caner Sağlar danışmanlığında yürüttüğü “Görme Engelli Bastonu N-Bot" adlı proje ile Türkiye çapında ilk 10 proje içinde yer almıştır. Kullandığı ultrasonik sensör sayesinde mesafeyi ölçerek kulaklığa bağlı olan ses sistemi sayesinde görme engelli insanların yaşadığı toplumsal ve çevresel problemlerini en aza indirmek amacıyla geliştirdiği görme engelli baston N-Bot'u üretmişti.

Öğrencimiz 3 Mayıs Cuma günü kendilerine ayrılan stantta kongreye gelen ziyaretçilere ve sunum yaptı ve projesini tanıttı. 4 Mayıs 2019 Cumartesi günü saat 18.00’de Türkiye İnovasyon Haftası kapsamında İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen ödül töreninde 5. olarak "Mansiyon Ödülü" aldı.

Öğrencimizi ve öğretmenimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.