GELECEĞİN MUCİTLERİ DOĞA'DA

Doğa Okullarında uygulanan öğrenci merkezli eğitim sistemi ortaokul öğrencilerini sıra dışı bir müfredatla tanıştırıyor. Fark yaratan SOES derslerinden birisi de Mucit Atölyesi...

ETİKETLER : mucit atölyesi , lego , education , atölye dersleri , ortaokul eğitimi , doğa okulları müfredatı

Öğrencilerin becerilerini geliştirmeye ve teorik bilgileri hayata geçirmeye yönelik atölyeler Doğa'da eğitimin en önemli parçalarından biri. Doğa Okulları SOES Programı dahilinde 5 yıldır 5. ve 6. sınıflara yönelik Mucit Atölyesi ders programı uygulanıyor. Öğrenciler gerçek hayatta mekanizmaların nasıl çalıştığını keşfediyor ve farklı problemler için kendi hayal ettiği çözümleri üretiyor. Mucit Atölyesi dersleri, fen bilimleri öğretmenleri rehberliğinde gerçekleşiyor.

Mucit Atölyesi dersinde, dünyanın önde gelen eğitim uzmanları tarafından geliştirilen ve 50’nin üzerinde ülkede uygulanan LEGO Education’ın Basit Makineler ve Basit ve Motorlu Makineler çözümleri kullanılıyor. Mucit Atölyesi dersi ile öğrenciler keşfetme, icat etme duygularını harekete geçirir. Hayal gücü artan öğrenciler araştırmaktan, öğrenmekten, soru sormaktan geri duramaz. Bireysel ya da akranlarıyla çalışarak sorun çözme becerilerini geliştiren öğrenci, yaratıcılık ve üretkenlik gücünü artırarak estetik duyarlılık kazanır.

Sıra Dışı Ortaokul Programı; SOES

Ortaokul öğrencileri SOES kapsamında, “Global Kültürler, Eleştirel Düşünme, Yaratıcı Yazarlık, Girişimcilik, Mucit Atölyesi, Bilim Atölyesi, Akıl Oyunları, Düşünme Becerileri, Uluslararası İlişkiler, Yönetim Bilimi” gibi derslerle de dünya vatandaşı olarak hayata adım atıyor.

Böylece SOES uygulamasıyla öğrenciler kendilerini geliştirme, farklı bakış açıları kazanma, ilgi ve yeteneklerini keşfetme olanağı yakalıyor. Bu uygulama aynı zamanda öğrencileri, Doğa Anadolu Liselerinde uygulanan t-MBA eğitiminin yanı sıra sadece akademik sınavlara değil, hayata da hazırlıyor.