GENÇ GİRİŞİMCİLER, DOĞA OKULLARI’NIN DESTEĞİYLE ULUSLARARASI ARENADA

Tüm dünyadaki üniversiteler arasında düzenlenen en prestijli genç girişimci yarışması olan Global Student Entrepreneur Awards (GSEA) bu yıl ilk kez liseli girişimcileri de yarışmaya dahil etti. t-MBA eğitim modeli ile gençleri, henüz lise sıralarında girişimcilikle tanıştıran Doğa Koleji’nin desteğiyle düzenlenecek liseli girişimciler kategorisinde, Türk iş dünyasının zirve isimleri jürilik yapacak.

ETİKETLER : yarışma , genç girişimciler , uluslararası

Tüm dünyadaki üniversiteler arasında girişimciliği teşvik etmek amacıyla 1998 yılından bu yana düzenlenen Global Girişimci Öğrenci Yarışması için geri sayım başladı. 15 yıldır sadece üniversite öğrencileri arasında düzenlenen yarışmaya, bu yıl ilk kez Doğa Okulu desteği ile lise öğrencileri de katılacak. Liseli girişimciler, New York’ta Türkiye’yi temsil ederek plaket ve pek çok büyük firmanın hediyelerini kazanma şansı yakalayacak.

Lise öğrencileri ilk kez yarışacak!

Girişimci ve vizyon sahibi gençler yetiştirme amacıyla t-MBA eğitim modelini geliştirerek liseler için işletme programı uygulayan ve eğitim modelini dünyaya kabul ettiren Doğa Koleji’nin destek olduğu “Liseli Girişimci” Ödülü’nde lisede öğrenim gören, yeni ürün geliştiren, sosyal projelere liderlik eden ya da bir iş planı olan gençler yarışacak.

Sabancı, Eczacıbaşı, Boydak gibi isimler jürilik yapacak

30 Eylül 2013 tarihine kadar başvuruların kabul edildiği yarışmaya Türk iş dünyasının zirvesinde yer alan 13 kişilik dev kadro jürilik yapacak. “Liseli Girişimci”, “Sosyal Etki”, “Geleceği Gören Girişimci” ve “İnovasyon” olmak üzere 4 ayrı kategoride değerlendirilecek projeler arasından seçilen ilk 3 proje, New York’ta düzenlenecek büyük finalde yarışma hakkı kazanacak.

Büyük Ödül 150 bin Dolar

Bu yıl Türkiye’de 3’üncü kez düzenlenen yarışmaya katılacak projeler değerlendirilerek, büyük finale gidecek genç girişimciler belirlenecek. Dünya ülkeleri arasından seçilen projelerin 17-19 Kasım tarihlerinde New York’ta yarışacağı büyük finalde, Dünyanın En Başarılı Üniversiteli Girişimcisi seçilerek birinci olacak fikrin sahibi 150 bin Dolar değerinde nakit, ürün ve hizmetten oluşan ödülü kazanarak projesini hayata geçirme sansı yakalayacak.