GENIUS OLİMPİYATLARI’NDA ÖĞRENCİLERİMİZDEN DÜNYA DERECELERİ GELDİ!

Her yıl New York State University Oswego’da yapılan ve bu yıl 65 ülkeden 1259 projenin yarıştığı Genius Olimpiyatları’nda öğrencilerimiz projeleriyle yarıştılar.

ETİKETLER : genius olimpiyatları , başarı , fizik , ingilizce , sanat , kimya proje , sunum , abd , bilim , biyoloji

12 Haziran günü üniversite kampüsünde yapılan turun ardından açılış seremonisi gerçekleştirildi. Yarışmanın ikinci günü katılımcılar projelerini kendi branş jürilerine ve yoğun bir katılım sağlayan ziyaretçilere sundu. Aynı günün akşamı katılımcılar kendi ülkelerini tanıttıkları bir etkinliğe katılarak kültürel alışverişte bulundular. 14 Haziran sabahı öğrenciler Niagara Şelaleleri’ne düzenlenen bir gezi programına katıldılar. 15 Haziran’da New York Üniversitesi’nin katılımıyla gerçekleşen üniversite fuarında üniversitelerin temsilcileriyle bire bir görüşme imkanı buldular. 16 Haziran günü kapanış ve ödül töreni gerçekleşti.

Fizik'te dünya 2.’liği...

Yarışmaya Fizik branşından katılan Doğa Okulları Cevizlibağ Kampüsü Öğrencisi Deniz Gülbaharlı Dünya 2.’liğini kazandı. Projesinde robotik ve bileşim teknolojilerini kullanarak alan tanımlama temel esasına dayalı fiziksel bir çözüm geliştirerek jüri tarafından ödüle layık görüldü. Yaptığı projenin toplum yararına kullanılabilme özelliği ve gösterdiği başarı sonucunda üniversiteden %95 e varan bursu almaya da hak kazandı.

Biyoloji, Kimya ve İngilizce’de dünya 4.’lüğü...

Yarışmada Dünya 4.’sü olarak Onur ödülü kazanan öğrencilerimiz; Biyoloji bölümü desteğiyle bilimsel proje dalında Bostancı Kampüsü’nden Mustafa Berk Ünal ve Sanat (art) dalında Bursa Özlüce Kampüsü’nden Yağmur Kerim; İngilizce bölümü desteğiyle Kısa Film dalında Çamlıca Kampüsünden Mahmut  Baran Türkmen; Kimya Bölümü desteğiyle, Bilimsel Proje dalında Kartal Kampüsü’nden Sinan Gezmişoğulları ve Ozan Demir oldu.

Yarışmada öğrencilerimize tecrübesi ile takım koçluğu yapan Harun Özdemir öğretmenimize de destek ve katkılarından dolayı teşekkür ederiz.