Haber ve Etkinlikler

GEZEGENİMİZİ KURTARALIM - LET’S SAVE OUR PLANET

Ankara Bağlıca Kampüsü öğrencilerimiz, hedef katılımcı kitlesi 5 yaş grubu olan Gezegenimizi Kurtaralım (Let's Save Our Planet) isimli e-Twinning projesine Arnavutluk'tan 1, Romanya'dan 7, Yunanistan'dan 1 ve Türkiye'den 10 okulun işbirliği ile başladı.


Ankara Bağlıca Kampüsü öğretmenlerimizden Sema Yıldırım'ın başlattığı projede; Türkiye, Romanya, Arnavutluk ve Yunanistan'dan öğretmenler ve öğrenciler bir araya gelerek ortak çalışmalar gerçekleştirecekler. ​Bize, bizden sonra gelecek kuşaklara ve tüm canlılara yaşanabilir bir gezegen olan dünyamızı temiz ve yaşanabilir olarak bırakmanın sorumluluğuyla Dünyamızı daha temiz bir gezegen haline getirmek imkânsız değildir. Bunun için kolaylıkla yapıp alışkanlık haline getirebileceğimiz davranışlar yeterlidir. Biraz çaba ile bunu başarabiliriz. Dünyamız kaybolmadan, yaşam kaynağımız olan gezegenimizi kurtarmak için bizimle var mısınız? 

Projeyle birlikte, bizden sonra gelecek kuşaklara ve tüm canlılara yaşanabilir bir gezegen olan dünyamızın temiz ve yaşanılabilirliliğini sürdürmek için; öğrencileri bilinçlendirmek ve farkındalık oluşturmak hedefleniyor. Proje okul öncesi çocukların gelişimine ve çevre bilincine de katkıda bulunacak. Araştırma becerilerinin gelişmesini sağlamak, gezegenimizi korumanın gerekliliğini kavranması sağlamak, yapılacak çalışmalarla yaratıcılıklarını geliştirmek, iş birliği yapma becerisinin gelişmesini sağlamak ve derslere yapılan entegrasyon ile dersler etkinliklerle daha eğlenceli hale getirmek öğrencilerde hedeflenen amaçların başında geliyor.  

 








 

DOĞA KOLEJİ - KAMPÜSÜ BUL