GLOBAL YOUTH SCIENCE AND TECHNOLOGY BOWL YARIŞMASINDA BRONZ MADALYA

Acarkent Kampüsü öğrencilerimiz Global Youth Science and Technology Bowl (GYSTB) Finallerinden Bronz madalya alarak döndü,

ETİKETLER : GYSTB , acarkent doga , bilim projesi yarışması , Global Youth Science and Technology Bowl , proje yarışması
Global Youth Science and Technology Bowl (GYSTB), Hong Kong Gençlik Grupları Federasyonu tarafından Hong Kong'da düzenlenen fizik ve mühendislik (PE) alanında uluslararası bir öğrenci bilim projesi yarışmasıdır.

Genç nesilleri çevre bilinci ile donatmak, küresel çevre sorunları hakkında bilgilendirmek ve Dünyanın her yerinden gençlerin bir araya gelip fikirlerini paylaşmaları için bir platform sağlamak amacı ile düzenlenen Global Youth Science and Technology Bowl (GYSTB)’ a 2021 yılında 26 ülkeden 133 proje yarıştı. Danışmanlığını Fizik öğretmenimiz Gökhan Aldemir’in yaptığı Acarkent Kampüsü 10. sınıf öğrencilerimiz Berfe Biçer ve Dilay Gökçe Global Youth Science and Technology Bowl (GYSTB) dünya finalinde ülkemizi “The Effect of Nitinol and Metal Flexibility on Vehicle Reliability” “Nitinol ve Metal Esnekliğinin Araç Güvenilirliği Üzerindeki Etkisi” projesi ile fizik ve mühendislik alanında bronz madalya alarak 3.lük ödülü ile döndüler.

Global Youth Science and Technology Bowl (GYSTB) Proje Yarışmasın’da ödül alan öğrencilerimizi ve danışman öğretmenlerimizi tebrik ederiz.