HOUR OF CODE ETKİNLİĞİ BÜYÜK BİR KATILIM İLE GERÇEKLEŞTİ!

Öğrencilere genç yaşta kod okuryazarlığını aşılamak amacıyla kurulan Code.org’un organizasyonu “Hour Of Code” 7 Aralık tarihinde başlayıp bir hafta boyunca devam etti.

ETİKETLER : hour of code , etkinlik , kodugame lab , yazılım , kodlama , ardunio , teknoloji , bilişim , bilim , code.org

Code.org web sayfası üzerinden aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 170’den fazla ülkede 20 milyonu aşkın öğrenci 1 hafta boyunca yaklaşık 300 milyon satır kod yazdı.

Bu etkinlik süresince ortaokul düzeyindeki öğrencilerimiz Doğa Bilim Kampüslerinde çeşitli aktiviteler gerçekleştirdi. Code.org web sayfası üzerinden bu senenin konsepti olan Mine Craft ve Star Wars uygulamaları öğrenciler tarafından tamamlandı. Öğrencilerimiz ayrıca geçtiğimiz yılın konseptleri üzerinde de çalıştı. Microsoft tarafından üretilen KoduGame Lab ise, renkli kurgusu ve dikkat çekici görselleriyle beşinci sınıf öğrencilerimizden büyük ilgi topladı. Öğrencilerimiz bu uygulama üzerinden kendi oyunlarını tasarlama fırsatı buldu. Bunun yanı sıra bilgisayarlarındaki Scratch uygulamasını kullanarak Ardunio devrelerini programladılar. Öğrencilerimiz bu sayede temel düzeyde elektronik devrelerini ve sensörleri kullanma becerileri edindiler.

Öğrencilerimiz teknolojiyi yalnızca kullanmayı değil, üretmeyi de öğrendikleri bu aktiviteye katılmaktan büyük keyif aldıklarını dile getirdiler.