"HOUR OF CODE" KÜRESEL HAREKETİ BAŞLIYOR!

8–14 Aralık tarihleri arası, evrensel olarak “Computer Science Week” (Bilgisayar Bilimi Haftası) olarak kutlanıyor.

ETİKETLER : hour of code , küresel , hareket , bilgisayar , bilim , kodlama , microsoft , Doğa Okulu ankara kampüsleri , Computer Science Week

Bu hafta kapsamında www.code.org adlı girişimin koordinasyonunda uluslararası birçok bilişim şirketinin desteği ile “Hour of Code” kampanyası düzenleniyor. Bu kampanya kapsamında 8-14 Aralık tarihleri arasında amaç herkesin bilgisayar kodu yazabilecegi farkındalık eventlerini hafta kapsamında olabildigince ülke genelinde yaygınlaştırmak.

Doğa Koleji ve Microsoft' ta bu etkinliği global olarak destekliyor. 13 Aralık 2014 tarihinde Doğa Okulu Ankara Kampüsleri öğrencileri de Microsoft kampüsüne giderek "Hour of Code" kampanyası ile bilgisayar kodu yazacaklar, bilgisayar programlaması yapacaklar, algoritma konusunda bilgi alacaklar ve aslında herkesin kod yazabileceğini gösterecekler.