İLKBAHAR EKİNOKSUNU BÜYÜK COŞKUYLA KUTLADIK!

Doğa Okulu öğrencileri baharın gelişini ve doğanın yeniden uyanışını 21 Mart Ekinoks Festivali‘nde coşkuyla kutladılar.

ETİKETLER : 21 Mart Ekinoksu , Ekinoks , Festival , Ekvator

21 Mart Ekinoksu; Kuzey Yarımküre’de ilkbahar, Güney Yarımküre’de sonbahar başlangıcıdır. 21 Mart’ta güneş ışınları Ekvator’un kuzeyindeki noktalara dik geldiğinden ülkemizin de içinde yer aldığı Kuzey Yarımküre’de gece-gündüz eşitliği yaşanır. Bize baharın gelişini ve kışın bitişini hatırlatan bahar ekinoksu tarih boyunca çeşitli toplumlarca kutlanmıştır. Doğanın doğum günü olan ilkbahar ekinoksunu; eğlenceli yarışmalar, dans showlar, alanında uzman konuklarla gerçekleştirilen eğitim seminerleri vb. çeşitli etkinliklerle kutlayan Doğa Koleji öğrencileri, güzel dileklerde bulunmayı da unutmadılar.