Haber ve Etkinlikler

İNGİLİZCE KELİMELER İÇİN YARIŞTIK

Picture Scavenger Hunt ile öğrencilerimizin İngilizce derslerinde öğrendikleri kelimeleri eğlenceli bir şekilde pekiştirmelerini sağlamayı, telaffuz becerilerini geliştirmeyi ve yabancı dil kelime yeterliliklerini sosyal platformda aktifleştirmeyi amaçlıyoruz.


Okul öncesi İngilizce programımızın tüm etkinlik ve uygulamalarında, ölçme ve değerlendirme süreçlerinde çocukların bilişsel, psiko sosyal, motor becerileri, dil becerileri gibi gelişimsel basamaklarının bir bütün olduğu anlayışı vardır. İngilizce eğitim sürecinde çocuğun çok yönlü gelişimi ve bu gelişim sürecinin takibi önceliğimizdir. Bu doğrultuda eğitim programımızda yer alan farklı uygulamalı ders branşları ile iş birliği yaparak öğrencilerimizin İngilizceyi  disiplinlerarası bağlamda kullanmalarına olanak sağlayarak okul öncesi yıllarından itibaren kendi yetenek ve becerilerinin farkında olarak gelişimlerini destekliyoruz.  

Hem Spor Hem İngilizce!

İngilizce kelime avı yarışmamız beden eğitimi öğretmenlerimiz tarafından tasarlanan parkurlarla başladı. Öğrencilerimiz kendi takımlarına ait kelimelere ulaşmadan önce bu zorlu ama bir o kadar da eğlenceli parkurları geçmek için yarıştılar. İngilizce dilinde duydukları yönergeler yardımıyla bu parkuru başarıyla geçen öğrencilerimizi bekleyen ikinci aşama kelime kartlarını bulmak oldu. Kendi takım kodlarına uygun olarak hazırlanmış kelime kartlarını saklandıkları yerlerde bulabilmek için takım çalışması ve problem çözme becerilerini kullandılar. Bu aşamayı da başarıyla tamamlayan öğrencilerimiz takımlarına ait kelimelere ait görsellerin İngilizce karşılıklarını doğru bir şekilde söyleyerek takımlarına puanlar kazandırdılar. 
 
İçeriğinde fiziksel aktivite, takım çalışması, iş bölümü, problem çözme becerisi ve yardımlaşma gibi birçok önemli kazanımı da barındıran bu etkinliğimizde öğrencilerimiz öğrenmiş oldukları İngilizce kelimeleri tekrar ederken çok keyifli bir öğrenme deneyimi yaşadılar.

 

   

    

 






 

DOĞA KOLEJİ - KAMPÜSÜ BUL