INTEL EĞİTİM ZİRVESİ LONDRA’DA GERÇEKLEŞTİ!

‘’12. Intel Eğitim Zirvesi’’, 1-2 Aralık tarihlerinde ‘’eğitimin geleceğinde oyunun etkisi’’ temasıyla İngiltere’nin başkenti Londra’da toplandı.

ETİKETLER : intel , bilişim teknolojileri , zirve , eskişehir kampüsü , halkalı kampüsü , rana eğit , aybars arı , eğitim

Dünyanın en prestijli eğitim teknolojileri zirvelerinden biri olan ‘’Intel Eğitim Zirvesi’'nin 12.'si, 1-2 Aralık tarihlerinde İngiltere’nin başkenti Londra'da  gerçekleştirildi. Eğitim alanında dünyanın dört bir yanından paydaşların, eğitimin geleceğini masaya yatırdığı zirvede, Doğa Okulları öğrencileri de kendi hazırladıkları projelerle yer aldı.

Dünyanın seçkin okullarının projeleriyle yer aldığı zirve, ‘’Eğitimin geleceğinde oyunun etkisi ve keşfederek öğrenme’’ temasıyla düzenlendi. Acer, Lenovo, Lego Education, Microsoft ve HP’nin sponsorluğunda, Londra Belediyesi, Doğa Okulları, Ukie, Tech UK ve Alphr.com desteğiyle gerçekleştirilen zirveye katılan 200'ün üzerinde yerel, ulusal kuruluş ile dünyanın dört bir yanından eğitim paydaşları, eğitimde oyunun potansiyel etkisini masaya yatırdı.

Türkiye'den zirvede yer alan tek okul olma ünvanına sahip olan Doğa Okulları ve öğrencileri, projeleri ile eğitim ve teknoloji dünyasının ilgisini çekmeyi başardı. Projeleri Intel Education Global tarafından eğitimde oyunlaştırma standartlarına uygun bulunan Doğa Okulları Halkalı Bilim Kampüsü Öğrencisi Rana Eyit ve Eskişehir Bilim Kampüsü Öğrencisi Aybars Arı, davetli olarak katıldıkları zirvede, Bilişim Teknolojileri öğretmenleri ile birlikte geliştirdikleri projelerinin sunumunu yaptılar.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, projelerini incelediği Doğa Okulları Öğrencilerini tebrik etti. Doğa Okulları Eğitim Teknolojileri Müdürü Serpil Aydın ve  Arge Müdürü Birkan Kılıç’ın da katıldığı iki günlük zirve, çeşitli atölye çalışmaları, tartışmalar ve interaktif gösterilerin ardından sonra sona  erdi.