İTÜ ETA VAKFI DOĞA KOLEJİ ÖĞRENCİLERİNDEN FLL BAŞARISI

İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji Samsun Kampüsü Fen ve Teknoloji Lisesi robotik takımı VORTEX, FIRST LEGO League Challenge Türkiye Ulusal Turnuvasında 3.lük kazanarak Yunanistan’ın ev sahipliği yapacağı çevrim içi uluslararası turnuvada yarışmaya hak kazandı.

ETİKETLER : fll , FIRST LEGO League Challenge , samsun doğa , fen ve teknoloji eğitimi , robotik ve kodlama , bilim kahramanları
FIRST LEGO League Challenge 2020-2021 sezonu REPLAY temalı yerel turnuvada İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji Samsun Fen ve Teknoloji Lisesi robotik takımı VORTEX, Robot Performans Üçüncülük Ödülünü alarak ulusal turnuvada yarışmıştı. 13 Haziran 2021 tarihinde gerçekleşen ulusal turnuvada 36 takım arasında üçüncü olarak Yunanistan’ın ev sahipliğinde düzenlenecek olan uluslararası arenada yarışmaya hak kazandı. 26 Haziran 2021 tarihinde dünyanın dört bir yanından 200 takımın katılım sağlayacağı uluslararası çevrimiçi turnuvada okulumuzu ve ülkemizi temsil edecek.

Robotik takımımız VORTEX'e başarılar dileriz!

Bilim Kahramanları Buluşuyor!

FIRST® LEGO® League Challenge / Bilim Kahramanları Buluşuyor, 9 – 16 yaş arası çocuk ve gençlerin kendilerini “topluma duyarlı bilim insanı ve mühendis olarak görmelerini” sağlayan, dünyada 100 ülkeden minimum 4 maksimum 10 kişiden oluşan takımların katıldığı, bilimsel içerikli, uluslararası FIRST LEGO League Challenge turnuvasının Türkiye ayağı olarak düzenleniyor.