İTÜ ETA VAKFI DOĞA KOLEJİ SAĞLIKLI YAŞAM FESTİVALİ

Sağlık okuryazarı çocuklarımızın sağlıklı bir geleceğe sahip olmaları için bilgi ve becerilerini sergileyecekleri beslenme, spor, kişisel hijyen, çevre temizliği etkinlikleriyle eğlence dolu bir festivalde buluşuyoruz.

ETİKETLER : ekoloji eğitimi , sağlıklı yaşam festivali , sokak oyunları , doğa anaokulları
İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji olarak öğrencilerimizin sağlık okuryazarı bireyler olmalarını ve sağlıklı yaşam alışkanlıkları geliştirmelerini önemsiyor, 1-4 Haziran tarihleri arasında saat 10.00-12.30 arasında tüm kampüslerimizde okul öncesi öğrencilerimizin katılımı ile “Sağlıklı Yaşam Festivali” gerçekleştiriyoruz.
Sağlıklı yaşam demek vücudumuza ve sağlığımıza zarar veren alışkanlıklardan uzak kalmak demektir. Bunun yanı sıra düzenli egzersiz yapmak, bolca dinlenmek, kaliteli sosyal sosyal ilişkiler kurmak ve dengeli beslenmek demektir.

Arkadaşlık, dostluk ortamında gerçekleşecek, şenliklerle dolu, doğanın tadını doyasıya çıkaracağımız Sağlıklı Yaşam Festivalimiz, ekoloji kahvaltısı ile başlayacak ve öğrencilerimiz sağlıklı beslenme kurallarını tekrar edecekler. Sağlıklı yaşam parkurunda öğrencilerimiz hem fiziksel hareketin ve sporun önemini hem de sağlıklı yaşam hakkında bilgi ve becerilerini sergileyebilecekleri etkinliklerle karşılaşacaklar. Eğlenceli sokak oyunları, doğa keşfi, çöp toplama yarışı, müzik ve dans etkinlikleriyle eğlenceli vakit geçirecekler. Festival sonunda da öğrencilerimiz Sağlık Okuryazarı sertifikalarını alacaklar.