JOHN HOPKINS’E GİDEN YOLDA AİLENİN GÖZLEMİ İLK SIRADA

Doğa Koleji Yalova Kampüsü’nde okuyan ailesinin erken yaşta yeteneklerini keşfettiği Ilgaz Altınören, John Hopkins Üniversitesi'nin eğitim programına kabul edildi.

ETİKETLER : yalova doğa , ılgaz altınören , üstün yetenekliler taraması , john hopkins üniversitesi , doğa koleji üstün zekalılar eğitimi

Doğa Koleji Yalova Kampüsü 6. sınıf öğrencisi 11 yaşındaki Ilgaz Altınören, üstün yetenekli öğrencilerin eğitiminde ön sıralarda yer alan ABD'deki John Hopkins Üniversitesi Yetenek Merkezi'nin (CTY) Olağanüstü Yetenek Araştırması (SET) için yaptığı sınavda üstün başarı gösterdi. Üniversitenin eğitim programına dahil edilen Ilgaz’ın yetenekleri  erken yaşta ailesi tarafından gözlendi. İngilizce yapılan sınavda, anadili olmamasına karşın sayısaldan 720, sözelden 690 puan alan Ilgaz, üstün başarısıyla 2018 eğitim öğretim yılı için Johns Hopkins Üniversitesi'nin SET programında yerini alacak.

Doğa Koleji Genel Müdürü Ali Rıza Lüle, Altınören’in dünya çapında bir başarıya imza atarak Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmesinden mutlu olduklarını dile getirdi. Ilgaz ise, başarısının çalışmaya ve özveriye bağlı olduğunu kaydederek, yurtdışı için ilk adımının kendisini oldukça gururlandırdığını belirtti. Arkadaşlarına tavsiyede bulunmayı ihmal etmeyen Ilgaz, düzenli çalışma ile tüm öğrencilerin başarılı olacağının altını çizdi.

Ilgaz’ın öğrenme hızı ilkokulda keşfedildi

İki çocuklu ailenin büyüğü olan Ilgaz’ın yetenekleri ailesi  tarafından gözlenerek keşfedildi. Ilgaz’ın öğrenme hızı ve kapasitesini ilkokulda fark ettiklerini dile getiren ebeveynleri Damla ve Gökhan Altınören şöyle devam etti: “Ilgaz her zaman çok meraklı, kitapları çok seven ve her şeyi matematikle ifade eden bir çocuktu. Fakat Ilgaz'ın öğrenme hızı ve kapasitesinin yüksekliğini fark etmemiz ilkokula başlaması ile oldu. Dersler çok kolay, tekrarlar ve ödevler ona çok sıkıcı geliyordu. Bu konuda nasıl bir tutum içinde olmamız gerektiği üzerine araştırmalar yaptık. Bu süreçte hem Türkiye'de hem yurt dışında birçok kişi ve kurumla irtibat sağladık. Johns Hopkins'i de bu süreçte keşfettik.”

“Çocukların çalışma becerilerini geliştirmesi gerekir”

Öğrenciler kolayca ders geçebiliyorlarsa çalışma becerilerini geliştiremezler diyen Doğa Koleji Genel Müdürü Ali Rıza Lüle,Bu da potansiyellerine ulaşamamalarına, kendilerinden beklentilerini karşılayamamalarına yol açar.” şeklinde konuştu. Ilgaz’ı ise çalışma disiplini ve azmi hususunda takdir eden Lüle, aile gözleminin önemine de vurgu yaptı.  Altınören ailesi bu durumun farkında olduğundan ve Ilgaz’ın ilgi ve yeteneklerini de göz önünde bulundurdukları için matematik ve İngilizce öğrenimine özen gösterdi. İngilizcesini  düzenli bir çalışma ve Doğa Koleji sayesinde geliştiren Ilgaz, ilkokul 3. sınıfın sonundan itibaren basit İngilizce kitapları okuyabilme seviyesinden, kendini ifade edebilir duruma geldi. Ilgaz, ulusal ve uluslararası düzenlenen matematik yarışmalarına katılarak da önemli  dereceler aldı.