Haber ve Etkinlikler

KARİYER GÜNLERİ'NİN KONUĞU SAİT GÜRSOY ve MURAT SAYDAM

Eğitim Yazarı Sait Gürsoy ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Tanıtım Daire Başkanı/Eğitim Danışmanı Murat Saydam, 7. Kariyer Günleri'nde lise öğrencilerimizle bir araya geldi.

ETİKETLER : tyt , ayt , lise eğitimi , üniversite tanıtımları , doğa koleji kariyer günleri , doğa anadolu lisesi rehberlik , lise rehberlik , lisede kariyer , sait gürsoy , murat saydam
7. Doğa Kariyer Günleri’nde konuğumuz olan Eğitim Yazarı Sait Gürsoy “Yeni Dünyada Başarı” konulu sunumuyla, İstanbul Bilgi Üniversitesi Tanıtım Daire Başkanı/Eğitim Danışmanı Murat Saydam ise “Profesyonel Öğrenci Olmak" başlıklı sunumlarıyla lise öğrencilerimizle bir araya geldiler. Hızla değişen, gelişen ve dijitalleşen dünyada kariyer fırsatları, üniversite tercihi, bölüm tercihi, parlayan meslekler ve girişimcilik konularında öğrencilerimize ışık tutan ve birbirinden değerli isimleri ağırlayan Doğa Koleji Kariyer Günleri, lise öğrencilerini akademisyenlerle ve uzman isimlerle bir araya getiriyor. Kariyer Sınıflarında; mimarlıktan pilotaja, mühendislikten beslenme ve diyetetik bölümlerine kadar alanında uzman akademisyenlerle buluşan gençler merak ettiklerini soruları soruyor, kariyer hedeflerinde bulunan yükseköğretim programları hakkında detaylı bilgi ediniyor, akademisyenlerin başarı hikayelerini ve önerilerini dinliyorlar.

"Tüketen Değil Üreten Bireyler Olun"

18 Nisan'da Kurtköy kampüsümüzde öğrencilerle buluşan Eğitimci Yazar Sait Gürsoy, "Yeni Dünyada Başarı" adlı semineri ile öğrencilerimize yeni dünyada başarılı olabilmek için geleceğin becerilerine sahip olunması gerektiğine vurgu yaptı. Öğrencilere "Tüketen değil üreten bireyler olun" uyarısında bulunan Gürsoy, başarının ölçülebilir olması, öğrencilerin hedeflerinin doğru belirlemelerini ve hayata geçen her bir verinin iyi değerlendirilmesinin önemli ve kıymetli olduğunu, yeni dünyadaki iş alanları içerisinde psikoloji, hukuk, yazılım bilgisayar ve işletme ekonomi kavramlarının mutlak olacağına değindi.

Sait Gürsoy, değişen iş dünyasında çalışma ortamlarının ve saatlerinin değiştiği, sonuç ve iş odaklı serbest mekanlı çalışma sistemlerinin geldiğini ve proje bazlı iş modellerinin geleceğin çalışma dünyasında yer aldığını da vurguladı. Mesleklerin geleceğine değinen Sait Gürsoy, insansız hava aracı operatörlüğü, dijital oyun mühendisliği, iklim uzmanlığı, sanal market işletmeciliği, yapay zeka mühendisliği, uzay turizmi operatörlüğü gibi farklı alanlardaki mesleklerin parlayacağını belirtti. 

"Hayal Etmekten Korkmayın"

İstanbul Bilgi Üniversitesi Tanıtım Daire Başkanı/Eğitim Danışmanı Murat Saydam ise 20 Nisan'da Avcılar kampüsünde gençlerle buluştu. "Profesyonel Öğrenci Olmak" başlıklı kariyer konuşması ile öğrencilerin üniversite hayatında kendilerini çok yönlü geliştirmeleri, merak etmekten ve hayal etmekten korkmamaları, araştırmaları ve sorgulamaları üzerine önemli paylaşımlarda bulundu. Kendi başarı hikayesini ve kariyer yolculuğunu anlatan Saydam, öğrencilere tercihlerine ve yeteneklerine yön vererek kariyer planlamalarını somutlaştırmaları önerisinde bulundu. 
 

DOĞA KOLEJİ - KAMPÜSÜ BUL