LARA DOĞA’DA KRİSTALOGRAFİ SERGİSİ

Dünya bu yıl Kristalografi’yi kutluyor! Birleşmiş Milletler ve Unesco 2014’ü Kristalografi Uluslararası Yılı ilan etti. Lara Doğa Okulu öğrencileri de rengarenk kristalleriyle büyük beğeni topladı.

ETİKETLER : kristalografi nedir , kristalografi dersi , kristalografi yılı , lara doğa koleji

Kristalografi mineralojinin bir dalı olup, minerallerin şekillerini ve iç yapılarını inceler. X ışınları ile yapılan yapi incelemelerinde, atom veya moleküllerin, üç boyutlu olarak dizilimleri incelenir. Sağlığımızın korunmasından enerji üretimine, madencilikten tarım üretimine, temiz su elde edilmesine kadar insan yaşamı için büyük önem taşıyan birçok alanda ciddi ilerlemeler elde edilmesine katkı sağlamış olmasına rağmen, kristalografi, birçoğumuz tarafından yeteri kadar tanınmıyor. Bu alandaki bilincin geliştirilmesi ve kristalografiye ulusal ve küresel seviyede desteğin artırılması için Birleşmiş Milletler ve Unesco 2014’ü Kristalografi Uluslararası Yılı olarak kutluyor.

Lara Doğa Okulu 4.,5.,6.,7. ve 8. sınıf öğrencilerimizle yaptığımız kristallerimizi Laura AVM’de sergiledik. Öğrencilerimizin yaptığı rengarenk kristaller öğrencilerimiz, velilerimiz ve AVM ziyaretçileri tarafından büyük beğeni topladı.